≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beker očitao lekciju bezobraznim Englezima: Volite Federera, ali morate da poštujete Đokovića!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odgovor za publiku i njen tretman višestrukog šampiona trećeg Grend slema sezone

  • 1
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji trener Novaka Đokovića, nemački teniski stručnjak Boris Beker tvrdi da londonska publika na Vimbldonu ima pravo da ima svog miljenika, ali da mora poštovati i druge igrače.

Konkretno je mislio na Srbina kome je publika u više navrata tokom epskog finala turnira u nedelju zviždala.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Gotovo ceo Centralni stadion navijao je za Federera i ni to mu nije pomoglo da posle pet sati, pet setova i taj-brejka u 25. gemu odlučujućeg seta pobedi Novaka.

- Federer je najbolji teniser na ovom mestu i ima pravo na tu ljubav navijača, ali sa druge strane morate da poštujete četvorostrukog šampiona malo više - rekao je Beker za Eurosport.

On je bio Đokovićev trener od 2013. do 2016. godine i pod njegovim "tutorstvom" Srbin je ostvario neke od najvećih uspeha u karijeri, uključujući i dva od pet vimbldonskih pehara. Beker je uveren da Đoković može da prestigne Rodžera i Rafu koji imaju 20, odnosno 18 Grend slem titula.

- Nadam se da će sledeće godine, ako budu opet igrali, biti još izjednačeniji. Đoković je upao na žurku Rodžera i Rafe i postao je partibrejker. Sada, posle 16 Grend slem turnira, ljudi moraju da se probude i postanu svesni veličine Novaka Đokovića - objasnio je Beker i obrazložio zbog čega Đoković nije još završio svoj posao na ATP turu.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

- Novak nije još uvek srećan do kraja. On je jedan od najvećih svih vremena, ali hoće da bude najbolji. I iskreno, mislim da može da prevaziđe Federera i Nadala, ali ne bih govorio "sigurno". Trka i dalje traje - trvdi Nemac.

Mada na ATP turu ima mnogo mlađih igrača kao što su Denis Šapovalov, Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Feliks Ožer-Alijasim, Danil Medvedev, Beker "velikoj trojci" još ne nazire kraj.

- Beskrajna priča o tome ko će biti najuspešniji će trajati dok god njih trojica igraju. Ne vidim kraj puta ni za jednog od njih, svi deluju kao da će osvajati još Grend slemova - uveren je Beker.

VIDEO - Paklen trening Đokovića i Krajinovića pred Vimbldon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA