≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vilander opet po starom: Federer je izgubio zbog novog pravila na Vimbldonu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šveđanin smatra da taj-brejk na 12:12 nije najsrećnije rešenje za peti set

  • 40
Mats Vilander Foto: Marko Jovanović

Komentar na grandiozno vimbldonsko finale Đokovića i Federera dao je i dežurni teniski analitičar Mats Vilander čije su stručne opaske često umele da "nažuljaju" navijače Novaka Đokovića, osetljive na kritiku usmerenu ka našem asu.

Šveđanin je često i tendenciozno sudio o Novakovoj igri i rezultatima, navukao gnev kod Srba, a nakon epskog finala i pobede Novaka u Londonu najviše mu je zasmetalo to što se peti set nije igrao po starim pravilima, bez taj brejka.

U tim okolnostima, kaže Vilander, Švajcarac bi imao daleko veće šanse da uzme trofej.

- Taj-brejk na 12:12 nema smisla. Naravno, što više drame, to bolje za nas navijače, ali onda je mogao i na 6:6 da se igra taj-brejk. Slažem se sa Petom Kešom da bi u finalu peti set trebalo da se igra kao nekad. U tenisu nije isto kao u košarci - tamo je svaki koš poen. Federer je očigledno jači kada se tenis igra po starim pravilima - rekao je Vilander za švajcarski portal srf.

Vilander je prokomentarisao i Federerove velike ispuštene prilike na dve meč lopte...

- Kod prve, napravio je taktičku grešku. Prethodno je odservirao dva asa, pokušao je i treći. Trebalo je da traži dugu razmenu posle Novakovog "slajsa", i tako bi svakako došao do prilike da diktira "reli", bilo forhendom ili njegovim najjačim oružjem bekhendom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA