≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Toni Nadal: Navijao sam za Federera u finalu sa Đokovićem, razočarao me njegov poraz

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osvrt Rafinog trenera na minuli londonski spektakl

  • 27

Super meč Đokovića i Federera držao je ljubitelje tenisa zakovane za stolice dok su dvojica velikana ispisivala istoriju, mnogi se slažu da je to bilo možda i najbolje vimbldonsko finale, ali ne i Toni Nadal.  

Trener Rafela Nadala smatra da je finale koje su 2008. godine u Londonu igrali Rafa i Federer bilo uzbudljivije i kvalitetnije. Nadal je tada, nakon vođstva 2:0, pa egala 2:2, savladao Švajcarca 9:7 u petom setu.

- Podaci i statistika govore da je to bilo najbolje finale - kaže Nadal, prenosi Marka, pa se nadovezuje na temu tek završene epske borbe Đokovića i Federera:

- Meč je bio veoma dobar, emotivan, jedan od onih koji vas teraju da se navučete na tenis. Imao je sve sastojke koji čine jedan meč velikim, te dve meč lopte za Federera, trajanje... Ali, finale 2008. je bilo bolje, na to upućuju i podaci koje imam.

Toni Nadal, Rafael Nadal Toni i Rafael Nadal slave trijumf na Rolan Garosu Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

I Toni Nadal je, kao i većina vimbldonske publike, "držao fige" za pobedu Federera što je i logično, jer je Novak "za petama" Rafi u Grend Slem trci.

- Pre meča sam negde već rekao da ne znam ko će da pobedi, nije bila laka prognoza, jer nisam učestvovao u pripremi meča. Ako me pitate, navijao sam za Federera, ali je on izgubio i to me je razočaralo. Doduše, ovakav ishod odgovara Rafi, jer je ostao na istom odstojanju od Federera u trci koju vode njih trojica.

Nadal senior prokomentarisao je i Federerove ispuštene dve meč lopte, kaže da je požurio da reši meč i da ga je to skupo koštalo.

- Žurio je, želeo je da što brže ređi poene. Možda je neko iz njegovog boksa trebalo da mu kaže da ne žuri.

Za kraj, Nadal ne ostavlja dilemu ko je prvi favorit za osvajanje poslednjeg Grend Slema sezone, Ju-Es Opena.

- Trenutno kako ja to vidim, to je Đoković, jer je osvojio i Vimbldon i Australijen Open, ali blizu su Federer i Nadal. Tako sam rekao i za Rafu pre Vimbldona, proglasio sam ga favoritom zbog osvajanja Rima i Garosa što je bila dobra injekcija samopouzdanja, međutim niej najbolje odigrao polufinale Vimbldona, nije bio kao do tada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tiši

    16. jul 2019 | 08:29

    Nije navijao da Federer pobedi nego da Novak izgubi.

  • ⭐️Iggy CZV⭐️

    16. jul 2019 | 08:22

    Zato sto ti je krivo...prestici ce Nole i Federera i tvog sina...u inat svima poput tebe!

  • Boske100

    16. jul 2019 | 08:31

    Mnogi su razočarani, al' NOLE je naša mašina 🤣. Prpa Toni, još malo pa će da stigne tvog nećaka a onda i onog pronicljivog švajcaraca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA