Vreme čitanja: oko 2 min.

Dijana je poljubila krst i pomolila se Bogu, kada je bilo najteže za Novaka: A onda se desilo čudo!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikome nije bilo teže da prati jedan od najdramatičnijih mečeva svih vremena, nego Dijani Đoković

  • 13
Dijana Đoković

Printskrin: Twitter.com/sluggahjells

I dalje čitav svet (izuzev Albanaca), piše o veličanstvenoj pobedi Novaka Đokovića nad Rodžerom Federerom u jednom od najuzbudljivijih finala svih vremena. Đoković je na Centralnom terenu igrao protiv nadahnutog rivala i više od 14.000 vatrenih navijača Federera, koji su burno proslavljali svaki njegov poen i aplaudirali na Novakove greške.

Ali, Novak nije bio sam, sa njim je bila mala, ali odabrana grupa njegovih najbližih, koji su mu davali snagu da izdrži u pravoj gladijatorskoj bici, gde su svi oko njega navijali za njegovog rivala.

Kada god bi napravio dobar poen, Novak bi se okrenuo ka svom boksu i crpeo snagu iz njihovih reakcija i podrške.

U najdramatičnijim situacijama 5. seta, u kojem je Federer imao dve meč lopte, kasnije i dve brejk lopte pred odlučujući tajbrejk, kamera je često prikazivala boksove Novaka i Rodžera.

Najteže je u tim trenucima bilo Dijani Đoković, Novakovoj majci, koja je ljubila krst i molila se Bogu.

Dijana Đoković

Dijana ljubi krst u tajbrejku 5. seta; Printskrin: Twitter.com/sluggahjells

Njene molitve su bile uslišene, jer je Novak na fenomenalan način spasio meč lopte Federera, i napravio pravo tenisko čudo kakvo nije viđeno decenijama na Gren slemu.

Nedavno je Dijana otkrila koliko se samo žrtvovala da bi Novak uspeo u karijeri i šta su sve preživeli da bi svom sinu u nemogućim uslovima omogućili vrhunske uslove da postane as kakav je danas.

- Bilo je trenutaka kada smo mislili da finansijski ne možemo da propratimo sve. Na kraju bismo se uvek nekako snašli. To je bio jedini način da uspe. On to nije znao i nije ni trebalo da zna. Nismo ga opterećivali i govorili da li imamo ili nemamo. Za njega se moralo stvoriti. Radila sam 17 godina u restoranu na Kopaoniku, po 10 do 16 sati. Pekla sam palačinke, bila u šanku, pravila pice... Srđan je putovao sa njim, a ja sam im slala sav novac koji bih zaradila. Na kraju se isplatilo, ali moglo je biti i drugačije - rekla je u intervjuu za "Večernji list" Dijana.

- Živeli smo njegov život. Bez ičije podrške, samo uz strahovitu žrtvu cele porodice. Proživeli smo 17 godina ludila, promenili pet stanova u Beogradu, nosili nameštaj koji bi se nakon petog seljenja razglavio. Imali smo cilj, da on postane ovo što jeste. A on je neverovatan u svakom pogledu - rekla je nedavno Dijana u intervjuu za Večernji.

VIDEO: Đoković je lord od Vimbldona, pogledajte šta je obeležilo njegov trijumf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA