≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Je*o onog ko je bolji ako na kraju ne pobedi: Ivanišević slikovito o Novakovoj pobedi nad Federerom

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Eto, Federer je bio briljantan, bio je bolji u svakom segmentu teniske igre osim što nije dobio meč. I vidiš koliko je Novak u glavi jak. Odigrao je tri taj-brejka za k..., kad je trebalo, stisnuo je. To je glava! Odigraš ni blizu najboljeg što možeš, Federer igra fenomenalno taktički i sve, i na kraju Novak opet dobije meč", kaže hrvatski teniski trener

  • 19

Goran Ivanišević sada može da se pohvali i drugim "osvojenim" Vimbldonom u karijeri, s tim da je ovaj uspeo da prišije uz svoje ime kao trener, što je lep rezultat sam po sebi, jer nema mnogo imena sa takvim dostignućem u svetu tenisa.

Laskavo priznanje "trener šampiona Vimbldona" omogućio mu je Novak Đoković sa kojim je počeo saradnju neposredno pred start turnira u Londonu - i bio je to pun pogodak za obojicu!

Ivanišević nije iz Novakove lože pratio finalni meč, imao je dobar razlog za to, pa se stacionirao daleko od Londona, u Umagu u jednom kafiću gde je mogao ležernije da se ponaša u svakoj situaciji dok je kao "na iglama" pratio teniski meč godine.

- Sedeo sam u teniskoj Akademiji, u kafiću, i gu*ica me boli! Bolje da nisam bio tamo na tribini jer ovde sam mogao beštimat (psovati), a tamo moraš biti tih - uz osmeh kaže Goran nakon petosatnog finala Federer - Đoković, prenosi hrvatski portal Večernji.hr.

- Bio sam već u tim situacijama (kao trener Marina Čilića) i nije lako biti trener i to gledati. Eto što ti je sport, ovo finale bilo je perfektan primjer. Je*o onog koji je bolji ako na kraju ne dobiješ meč. Eto, Federer je bio briljantan, bio je bolji u svakom segmentu teniske igre osim što nije dobio meč. I vidiš koliko je Novak u glavi jak. Odigrao je tri taj-brejka za k..., kad je trebalo, stisnuo je. To je glava! Odigraš ni blizu najboljeg što možeš, Federer igra fenomenalno taktički i sve, i na kraju Novak opet dobije meč.

Veruje Ivanišević da će se Švajcarac teško pridići posle šokantnog poraza u finalu.

- Federeru će biti teško od ovoga se sada oporaviti, to nije lako. To je šok za sve.

Podsetili su novinari Gorana da je Švajcarac uporadio poraz od Novaka sa onim od Nadala 2008. na istom mestu.

- Može on to uporediti s čime god hoće, ali već je Federer video 21. trofej Grand Slema u kućici. A Đokoviću je, nakon ovog finala, to vetar u leđa! Jako će ga teško nakon ovoga iko dobiti.

1159187916 Pobednički trio: Vajda, Ivanišević i Đoković Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Nije bilo lako pratiti meč, toliko drame teško se podnosi...

- Uh, iživcirao sam se, ali već sam to prošao. Evo, na meču Federer - Čilić, ubija me taj meč, ali, eto, sad se vratilo.

Nije pre meča u Londonu o tome mnogo govorio, no strah ga je bilo da ne urekne Đokovića ako sedne na tribinu. I to je jedan od razloga zašto je finale pratio u Umagu. Jer, Ivana Ljubičića, kao trenera, nikad nije pobedio. Sada jeste.

- Razmišljao sam malo o tome kad sam video Ljubičića na tribini, njegovo lice tokom meča. I kad je Marin igrao s Federerom, i tada je Ljubo bio s druge strane, kao njegov trener. Sad se možda vratilo. Neverovatno.

U trenerskoj loži bio je i Mario Ančić.

- Tako je, on i Đoković su super prijatelji, nije to ništa čudno. Ali, Rodžer Federer, kako je odigrao... To je bila taktička rapsodija tenisa. I opet ga Novak dobije. Vidi se zašto je Đoković broj jedan u tenisu. Na kraju, j... lepotu, važno je dobit!

Za bivšeg šampiona Vimbldona nema dileme - ovaj uspeh Đokovića računa kao svoj drugi trofej u Londonu.

- I moje je tamo zapisano. Pa nije ni moj meč bio lep, ali sam ga ja dobo. Pa ti vidi... Ha, ha... To sam ja baš hteo pitati - da li ja to smem računati kao svoj drugi Grend Slem ili ne? Pa ja mislim da smem! Od sedam pobeda bio sam tamo na tri. Bio sam prisutan i na treninzima. Dakle, računam! Neću biti bahat, ali ja ću ga staviti u kućicu, kao jedan od trenera koji ima trofej Vimbldona i kao igrač i kao trener. Nema ih baš puno - Boris Beker sigurno ima, mislim i Stefan Edberg. Staviću ja i ovaj vimbldonski trofej u svoju kućicu osvojenih pa neka mi ga neko miče ako hoće!

1159188099 Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Na pitanje koliko je kafa popio za vreme finala, Ivanišević je rekao:

- Boleo me stomak, nisam mogao ništa ni piti. Ali, kažem, puno je lakše tu gledati, jer možeš ustati, prošetati, otići na WC. A ono u loži, kamere, svi gledaju kakva ti je faca, kuda gledaš...

Za kraj, bivši hrvatski teniser otkrio je i kako je Marjan Vajda reagovao nakon Novakove pobede.

- Rekao mi je: "Gorane, ne znam gde mi je srce...".

VIDEO: Vučića pitali za Ivaniševića, on dao odgovor na koji će svaki Srbin i Hrvat da aplaudira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draxa

    16. jul 2019 | 15:12

    Bravo za Ivaniševića u svakom slučaju jeste i njegova zasluga za uspeh !

  • Jovana

    16. jul 2019 | 15:11

    Znam da ce ga Srbi zbog ove izjave slaviti. Ali ja ovde vidim samo prost jezik, i s time je prostog coveka. To ne prilici jednom sportisti belog sporta. Tako da mi nije jasno sto ga jedan Novak zvao u svoj tim, kad ga je odavno prestigao ljudski i sportski.

  • Krajišnik Knin

    16. jul 2019 | 15:14

    Goran Ivanišević voli da sluša Thompsona!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA