≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak ima mu*a kao đulad, on je mentalitetsko čudovište! Ovo je najluđi opis Srbina posle finala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mediji na nemačkom jeziku su izneli niz pohvala na račun srpskog tenisera, ali je možda najdalje otišao sportski portal Spoks

  • 1
Britain Wimbledon Tennis

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković je u nedelju pobedio Rodžera Federera u pet setova u finalu Vimbldona i izazvao buru u svetu sporta.

Trebalo mu je pet sati, a Federer je u svim statističkim parametrima bio bolji. Imao je 36 osvojenih gemova, 14 poena više od Đokovića, mnogo više direktnih poena, a srpski igrač nije imao ni brejk loptu skoro tri sata igre!

Otud ne čudi komentar novinara Spoksa da su - potrebna mu*a kao đulad da se igra protiv najboljeg tenisera svih vremena na travi, kada nemaš brejk dva sata i 47 minuta, a svi u publici su protiv tebe.

Spoks se tu nije zaustavio...

- Svetska je klasa kako je Đoković probio Federera na njegovoj drugoj meč lopti - ovo je treći put da je protiv maestra odbranio dve meč lopte i onda pobedio. Mentalitetsko čudovište!

Ovaj medij navodi i da srpski teniser nije igrao na svom najvišem nivou, pa je ipak pobedio i to u "dnevnoj sobi kralja Rodžera".

- Ako i prosečno-vrhunskom igrom Novak pobedi u dnevnoj sobi kralja Rodžera, onda je to više nego nagoveštaj za sledeće Slemove. Na Rolan Garosu je Đoković dozvolio da ga druge stvari izbace iz koloseka. Ovog puta je zatvorio svoju unutrašnju "kraljicu drame" i u najvećoj nevolji ostao koncentrisan, nije kukao i nakon iskorišćene meč lopte se sa osećajem za okolnosti suzdržavao - piše Spoks.

Špigel je između ostalog konstatovao da je Đoković najbolji svih vremena makar u tesnim situacijama, Zidojče cajtung tvrdi da Federer sada nije igrao protiv ljudskog protivnika nego protiv vremena, što je konstatovao i Bild pisanjem da je mentalna snaga donela Novaku pobedu.

Da podsetimo, ovo je Srbinu 16. Grend slem trofej i pobedom je održao realne šanse da u narednim godinama sustigne Federerovih 20 titula što je prošle godine naveo kao jedan od ciljeva dok ide putem najboljeg tenisera u istoriji belog sporta.

VIDEO - Đoković je lord od Vimbldona, pogledajte šta je obeležilo njegov trijumf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zahvalna cerka

    16. jul 2019 | 22:51

    Molitva njegove majke je njegovo najmocnije oruzje. Zivele nase majke srpske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA