≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rodžer i Novak i hrabre i frustriraju Ćorića: Zaspao sam malo u 1. setu, nestvarno je šta ljudi rade

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvat ne može da veruje šta je gledao u nedelju

  • 7
Novak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon finale

Foto: AP/Tanjug

Hrvatski teniser Borna Ćorić družio se sa novinarima pred start turnira u Umagu i tom prilikom izneo svoje viđenje finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Ćorić je Vimbdlon propustio zbog povrede trbušnog mišića, ali nije propustio da isprati neverovatnu završnicu dvojice najboljih tenisera.

- Samo sam malo zaspao tokom prvog seta. Neverovatno. Svi smo znali kakvi su Novakovi mentalni i fizički kvaliteti i nemam ga šta više hvaliti jer se takve stvari od njega i očekuju, to je njegov standard. Neverovatan standard, istina, ali nas je na njega navikao. A dok sam gledao Rodžera, nisam mogao da verujem da čovek s 38 godina igra takav tenis. Da može da igra pet sati tako da ni u jednom trenutku fizički ne padne. Da ne pričam o dve meč lopte. Od njih dvojice može se naučiti mnogo toga - konstatuje Ćorić.

Objasnio je i zbog čega mu obojica istovremeno proizvode dve različite emocije.

- Fascinantno je da u tim godinama igraju tenis na takvom nivou jer znam koliko je to i fizički i psihički teško izdržati. S druge strane, kad gledam Rodžera s 38 i Novaka s 32, pitam se kad ćemo mi mlađi doći tamo. I dalje nisam na tom nivou i potrebno mi je mnogo rada da bih mu se približio. Ali ako sebi postavim to kao cilj da za godinu, dve uz naporan rad i malo sreće dođem na njihov nivo, imaću dobar motiv - tvrdi Ćorić.

On je dodao još i da sebe ne vidi u tenisu sa 38 godina, ali uz jednu rezervu. Ne zna u kakvom će stanju biti, hoće li biti zdrav i koliko će imati motiva, pa zbog toga kaže:

- Pozovite me kada budem imao 33 pa ćemo videti - zaključio je 22-godišnji Zagrepčanin.

VIDEO - Đoković je lord od Vimbldona, pogledajte šta je obeležilo njegov trijumf

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    17. jul 2019 | 05:37

    E ovako pricaju pravi sportisti o sebi i svoim kolegama bez trunke zlobe, mrznje i politickih upadica. Bravo za pravo sportsko srce ....

  • Kolač

    17. jul 2019 | 02:11

    Svaki normalan čovek će navijati za Bornu, znači na ovom portalu samo ja.

  • dada

    17. jul 2019 | 06:10

    Neces ti mali moci nikad kao oni budi srecan da osvijs neku titulicu da kraja karijere u tvijim godinama oni su ve bili okiceni trofeima to se skoro ne rahja za ovaj spot nek im secni al nasem noletu jos bar 5 grem pa posle nek se odmara u zivotu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA