≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ðere se mučio, pa posle skoro tri sata eliminisao upornog Italijana u Umagu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rolerkoster i tesna pobeda Đerea u Umagu

  • 1

Srpski teniser Laslo Ðere uspešno je startovao na turniru u Umagu, pošto je večeras savladao Italijana Paola Lorencija 6:3, 3:6, 6:4.

Naš predstavnik je postavljen za trećeg nosioca u Umagu, ali se Lorenci "skupo prodao kožu" posle dva sata i 44 minuta borbe. U meču u kom su se teniseri mučili da sačuvaju svoj servis odlučivale su nijanse i one su bile na strani srpskog predstanika.

Đere je u prvom setu rano poveo sa 2:0 i sve je krenulo kao po loju. Italijan, 114. igrač planete je ubrzo uzvratio i smanjio brejkom na 3:2 kada ga je Đere "presekao" i još jednom mu oduzeo servis vredan prvog seta.

Lorenci je u drugom setu bio bolji i bilo je samo pitanje kada će Đere pokleknuti. Spasao je čak devet brejk prilika do 3:3 i onda je popustio u osmom gemu kada je Lorenci poveo 5:3 i izjednačio.

U trećem setu je opet Lorenci krenuo naoštren da pobedi i upotpuni veliki preokret, poveo je na protivnikov servis 1:0 ali su onda i jedan i drugi više gubili svoje gemove nego što su ih dobijali i Đere je sa tri brejka, jednim više od protivnika ipak prošao dalje.

Njegov rival u četvrtfinalu biće Argentinac Leonardo Majer, koji je bio bolji od Čeha Jiržija Veselog 3:6, 6:4, 6:4. Turnir u Umagu igra se za nagradni fond od 482.060 evra.

VIDEO - Laslo Đere o posveti titule preminulim roditeljima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA