≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rafa i Rodžer su 2008. odigrali bolje finale Vimbldona: Henman veruje da Đoković može stići Federera

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ono kad su igrali Federer i Nadal je bilo klasik, ali ovogodišnji okršaj Federera i Đokovića je ipak bio bitniji

  • 2
Novak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon finale Foto: AP/Tanjug

Nekadašnji teniski as Tim Henman smatra da Novak Đoković može prestići Rodžera Federera, ali ne misli da je finale Vimbldona ove godine bilo boljeg od onog iz 2008. godine.

Đoković je ove godine pobedio Federera sa 3-2, odnosno 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12 (3) posle pet sati velike borbe i čak dve spasene meč lopte. Prišao je Nadalu na dva Grend slema zaostatka, a Švajcarcu na četiri.

Henman stoga veruje da Novak može da stigne i do 20. ili eventualno i da prestigne Rodžera po broju trofeja sa "mejdžora".

- Biće veoma zanimljivo pratiti. Đoković je šest godina mlađi i vreme je na njegovoj strani. Ako znamo kako sada Đoković igra, uopšte me ne bi iznenadilo da prestigne Federera u budućnosti - rekao je Henman.

Doduše, imajući u vidu i da je Federer odigrao pet sati, a onda na kraju meča izgledao kao da je tek popio limunadu, nije teško pretpostaviti i da mu ovo nije poslednji pohod na neko od finala GS. Švajcarac će osmog avgusta napuniti 38 godina.

- Ne mislim da je ovo bila poslednja Federerova šansa da osvoji neki Grend slem. On i dalje igra na visokom nivou, nije pametno otpisivati ga. Neće igrati doveka, naravno, ali mislim da je ključno da su svi toga svesni i da uživaju u njegovoj igri dok je još tu. Nedavno finale sa Đokovićem svakako je jedno od najboljih svih vremena. Za mene je ipak ono iz 2008. godine, koje su igrali Federer i Nadal malo bolje, ali ovo je odmah iza na drugom mestu - kaže Henman.

Te 2008. finale su igrali Federer i Nadal i Rafa je tada uspeo da pobedi "kralja trave" u finalu koje je takođe otišlo u pet setova i u tom trenutku postalo instant teniski klasik.

VIDEO - Simona Halep izazvala Noleta: Da li može da napuni Marakanu, kao ona stadion u Rumuniji?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gemini

    21. jul 2019 | 19:33

    Slazem se sa Henmanom da je finale '08 bilo kvalitetnije jer i sam Nole je rekao da nije igrao na ocekivanom nivou tesko je citao Rodzerov servis i tek je u cetvrtom setu napravio brejk. Verujem da ce Nole na kraju karijere imati najvise GS titula i da ce biti smatran kao GOAT to jest najbolji svih vremena.

  • Beast

    21. jul 2019 | 19:15

    Ajde sad svi nesto nagadjaju, pustite legendu nasu da skupi snagu i da ostane zdrav. Sve neki stručnjaci i filozofi. Kad je padao i kad nije imao motiva svi su nesto blebetali u prazno pa ih je razuverio kao 1000 puta do sad. Dušebriznici i ljubopitljiva go...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA