Vreme čitanja: oko 2 min.

Kirjos strahovao za drugo kolo Vimbldona: Napravio brejk za pobedu tek u 15. gemu petog seta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Australijanac je igrao sa dosta oscilacija

  • 0
Nik Kirjos Foto: Tanjug / AP

Provukao se Kirjos kroz iglene uši u naredno kolo Vimbldona. U meču u kojem je viđen ogroman broj preokreta, Australijanac je uspeo da slomi Uga Umbera tek nakon pet setova u kojem se ušlo u igru na razliku. Odlučujući brejk napravio je u 15. gemu ovog dela igre i zakazao je duel sa Đanlukom Mađerom iz Italije – 3:2 (6:4, 4:6, 3:6, 6:1, 9:7).

Velika drama viđena je na meču između Nika Kirjosa i Uga Umbera iz Francuske. Ovaj dvojac napravio je pravi spektakl na terenima “Ol Ingland Kluba“, a meč je na kraju morao da bude rešen razlikom u petom setu. Nije on toliko ni potrajao, uzimajući u obzir da se otišlo čak dotle, a razlog su kratki gemovi i brzi poeni, koji su uobičajeni kada se igra na Vimbldonu.

Temperamentni Australijanac je još na startu meča uspeo da izgubi svoj servis, ali je na njegovu veliku sreću vrlo brzo uspeo da ga povrati, a potom da još jednom u sedmom gemu uzme brejk Umberu. Iskoristio je prvu set loptu i poveo protiv 21. nosioca na turniru.

U drugom setu je bilo znatno mirnije. Gemovi su bili brzi, nije se igrala razlika sve do desetog, koji se odigravao na servis Australijanca. Umber je iskoristio drugu set loptu koja mu se ukazala i poravnao je rezultat, da bi u trećem delu igre uzeo servis nervoznom Kirjosu još na startu, a potom ga “ugušio“ i uspeo da ostane na nogama do kraja za vođstvo.

Nije klonuo glavom Nik, već je u četvrtom setu furiozno krenuo i već u četvrtom gemu oduzeo servis Umberu. Doduše, to se desilo tek iz trećeg pokušaja i velike borbe, da bi konačan udarac u ovom delu bio zadat u šestom gemu kada je Australijanac još jednom napravio brejk.

Peti set, već, bio je posebna priča, pošto je od početka do kraja bilo jasno da će svaka greška biti skupo naplaćena. Brejk lopte smo videli samo u četvrtom gemu, kada je Umber propustio šansu da napravi možda i konačni korak ka prolasku dalje. Kirjos je to kaznio u 15. gemu ovog seta, uzeo je brejk, a potom ga potvrdio, iako je imao dve brejk lopte protiv sebe.

Video: Hrvati strastveno navijali za Đokovića, slavili pobedu Srbina na Rolan Garosu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA