Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćaćić i Brkić bez senzacije na Vimbldonu: U osmini finala ih zaustavili prvi nosioci iz Hrvatske

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski i bosanski teniser nisu mogli da se izbore sa iskusnim Mektićem i Pavićem

  • 0
Nikola Čačić Foto: MN Press

Iako su pružili jako dobar otpor, Nikola Ćaćić iz Srbije i Tomislav Brkić iz Bosne i Hercegovine nisu uspeli da savladaju prve nosioce na ovogodišnjem Vimbldonu - Nikolu Mektića i Matea Pavića iz Hrvatske. Rivali iz komšijske zemlje morali su da se oznoje, ali su posle četiri seta otišli dalje u četvrtfinale - 1:3 (2:6, 6:3, 6:7, 4:6).

Meč je krenuo zaista katastrofalno za Ćaćića i Brkića, pošto su izgubili četiri vezana gema odmah na početku meča. Uspeli su da se trgnu na kraju tog dela igre i da ipak ne dozvole da budu počišćeni nulom, a sa dobrim tempom nastavili su u drugom setu.

Igralo se gem za gem, a dubl par u kojem je igrao naš teniser napravio je brejk u šestom gemu ovog seta. Uspeo je da iskoristi treću brejk loptu koja mu se ukazala, a potom je "preživeo" naredni gem u kojem su rivali imali dve šanse da oduzmu servis i potom bez problema priveli kraju treći set.

Interesantan podatak je da u ovom delu igre nije bilo apsolutno nijedne brejk lopte sve do taj-brejka, koji su bolje otvorili Ćaćić i Brkić i poveli sa 3:0. Međutim, šta se tu desilo - pitanje je, pošto su Mektić i Pavić potom vezali sedam poena i faktički prelomili svoje rivale.

U četvrtom setu, Ćaćić i Brkić su se ponovo dobro držali, ali su poklekli u samoj završnici. Sedmi gem je bio presudan, imali su Mektić i Pavić 15:40 i uzeli su već prvu brejk loptu, a potom samo zadržali servis i odneli pobedu.

U četvrtfinalu hrvatski dubl par čekaju osmi nosioci turnira - Lukaš Kubot i Marselo Melo, koji spadaju u red iskusnijih na ATP turu.

Video: Neverovatni vatromet u Novakovu čast obasjao beogradsko nebo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA