US OPEN: Viktora nadigrao debitant!

Nemac Sedrik Marsel Štebe savladao srpskog tenisera posle četiri seta - 6:4, 6:4, 3:6, 6:2

  • 0

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je u prvom kolu US Opena od debitanta na ovom grend slemu, Nemca Sedrika Marsela Štebea 3:1 (6:4, 6:4, 3:6, 6:2).

Igrač, koji zauzima 97. mesto na ATP listi, nadigrao je 29. nosioca, koji će imati za čim da žali zbog propuštenih prilika pogotovo u prvom setu.

Nemac je u trećem gemu oduzeo servis Viktoru i poveo 2:1, a Srbin je već u narednom imao tri šanse za ribrejk koje je propustio. Troicki je teško osvajao svoje servis gemove, u osmom gemu je imao još jednu šansu da uzvrati Štebeu, ali je Nemac ipak sačuvao svoje rano stečeno vođstvo za osvajanje prvog seta - 6:4.

U drugom setu je posle četiri brejk lopte u samo četvrtom gemu Troicki konačno oduzeo servis 97. igraču sveta za vođstvo od 3:1. Nažalost, Štebe je brzo uzvratio, a onda i iskoristio loš Viktorov servis za treći brejk, koji mu je omogućio da brzo povede 2:0 u setovima - 6:3.

Dvadesetjednogodišnji Štebe je bio na dobrom putu da izbaci 29. nosioca, ali je Troicki ponovo u četvrtom gemu napravio brejk, koji je uspeo da materijalizuje. Tako je stvorena osnova za osvajanje trećeg seta 6:3, ali Viktor ipak nije uspeo da to ponovi i u četvrtom. Debitant na US Openu je bio mnogo odlučniji da stigne do drugog kola, pa je Troicki i u poslednjem setu bio nadigran - 6:2.

Troicki je završio učešće u singlu, ali on nastupa i u dublu sa Ukrajincem Sergejem Stahovskim. U prvom kolu igraju protiv nemačke kombinacije Kolman-Fau

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA