SRBIN izmislio PASULJ koji ne nadima i ne izaziva GASOVE!

Pronalazač iz Bora uspeo je da stvori specijalni, briketirani pasulj koji se kuva samo 20 minuta, a pritom ne izaziva mučne tegobe zbog kojih mnogi izbegavaju ovu izuzetno zdravu namirnicu

  • 24

Borski pronalazač i inovator Jovan Stojanović, osmislio je i napravio mašinu za briketiranje koja pravi brikete od pasulja, kakvih nema na tržištu.

O OVOM SRBINU PRIČA CELA EVROPA: Napravio LAMPU, koja će promeniti SVET! (FOTO)

Ono što je najznačajnije jeste da na ovaj način obrađeni pasulj ima odstranjene sve elemente koji se odnose na vlagu i gasove, pa tako nema ni dobro poznatih "neželjenih desjtava" ove mahunarke. Instant pasulj namenjen je za ishranu, a njegova prednost je u tome što se daleko brže priprema od običnog pasulja, pa je tako ručak gotov već za dvadesetak minuta.

Ovo nije jedina inovacija koju je Stojanović izmislio. Prva mašina koju je napravio bila je za hladno ceđenje ulja iz svih vrsta uljarica - konoplje, koščica badema, oraha, tikve, šipka, suncokreta...

Pogledajte i druge zanimljive priloge iz produkcije Telegraf now televizije:

(VIDEO) SVETSKI KUVAR KUVA SAMO ZA TELEGRAF: Napravite fini specijalitet od RIBE! (RECEPT)

(VIDEO) E, ovako se pravi najbolje KUVANO VINO! (RECEPT)

(Telegraf.rs / Dejana Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leka

    21. januar 2016 | 17:27

    Dobar pasulj daleko se cuje

  • Sasa M.

    21. januar 2016 | 18:44

    Pronalazač idi sebi pronađi košulju što se kopča na leđa i ima čudne rukave, a nas pusti da jedemo domaći pasulj protivavionac!

  • Vitez Koja

    21. januar 2016 | 22:55

    Pa ja ako ne prdnem makar 20 puta k'o da ga nisam ni jeo taj dan. Onu vodu sto prokuvamo pasulj u njoj koristim kao caj...:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA