(EKSKLUZIVNO) Srpska visoka moda oduševila i ganula parisku elitu! Telegrafov modni editorijal (VIDEO) (FOTO)

U najnovijem telegrafovom modnom editorijalu uživajte u Parizu, prelepim manekenkama ali i saznajte kako je i šta se radi u bekstejdžu na velikim modnim dešavanjima

  • 4

Manifestacija „Srpski dan mode“ čiji je autor Vesna de Vinča pozdravljena je ovacijama ali i izazvala suze kod predstavnika pariske i evropske elite koji su prisustvovali u rezidenciji srpskog ambasadora u Francuskoj, gospodina Rajka Ristića, koji je sa suprugom Majom bio i domaćin večeri.

Čitavo veče bilo je obojeno lepim emocijama i primesama sete jer je događaj posvećen nedavno preminulom knezu Aleksandru Pavlovom Karađorđeviću koji je uz Vesnu suosnivač projekta.

- Da je Egziperijev Mali Princ stigao da poraste sigurna sam da bi on porastao u Kneza Aleksandra. Bio je čovek koji je svesrdno pomagao drugima, otvorenog srca i uma, podržavao je ovaj projekat do poslednjeg dana. Moj prijatelj više nije sa nama, ali njegov duh će uvek biti prisutan a sećanje neće nikada izbledeti – sa suzama u očima rekla je de Vinča što je ganulo i mnoge prisutne u palati.

Foto: Aleksandra Bogićević Foto: Aleksandra Bogićević
Foto: Aleksandra Bogićević Foto: Aleksandra Bogićević

Tokom programa koji je trajao sat i po gosti su imali prilike da uživaju u revijama Zvonka Markovića i „Pena kutur“ iz Srbije, Jelene Mandić i Sune Moje iz Francuske, Romera Brajana iz Velike Britanije i Zahera Die iz UAE.

Revije koje je režirala i za koje je uradila koreografiju srpski supermodel Slađana Tesla nagrađene su burnim aplauzima a najveće ovacije dobio je Zvonko Marković koji je ovom prilikom ekskluzivno i premijerno prikazao kolekciju inspirisanu ljubavlju Jelene Anžujske i kralja Uroša I.

Foto: Aleksandra Bogićević Foto: Aleksandra Bogićević
Foto: Aleksandra Bogićević Foto: Aleksandra Bogićević

Sve modele nosile su devojke iz agencije „Miss Yu koja je ovim ali i nizom drugih događaja ušla u radnu proslavu dve decenije postojanja i promocije lepote u Srbiji i svetu.

A da sve proetkne u savršenom redu kao i godinama unazad starao se Nebojša Pilipović Pilo, kreativni direktor kompanije.

Foto: Aleksandra Bogićević Foto: Aleksandra Bogićević
Foto: Aleksandra Bogićević Foto: Aleksandra Bogićević

Po završetku revije u bašti rezidencije de Vinča je sa princezom Barbarom i ambasadorom u ime svih zasadila jorgovan. Usledilo je potpisivanje knjige „Srbija, zemlja jorgovana“ koja je to veče imala svoju promociju prvog izdanja na francuskom jeziku.

Potom su gosti, među kojima su bili zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus sa svojim šefom kabineta Konstantinom Dobrilovićem, više od dvadeset ambasadora, vitezovi Reda Svetog Lazara i brojni predstavnici diplomatskog kulturnog i javnog života Francuske sabirali utiske na koktelu.

Tom prilikom rodila se i ideja da ovaj događaj postane tradicionalan tako da se može očekivati da će u budućnosti, osim kao zemlja jorgovana, zahvaljujući ovom projektu Srbija postati poznata i kao zemlja mode.

Foto: Aleksandra Bogićević Foto: Aleksandra Bogićević
Foto: Aleksandra Bogićević Foto: Aleksandra Bogićević

Pogledajte kako je bilo na snimalju i prethodnih Telegraf Now modih editorijala:

ZGODNA I PREPLANULA na vrelom pesku: Zanosni kupaći kostimi, Telegrafov novi modni editorijal (VIDEO) (FOTO)

ČUVAJTE SE KAPETANA! Pogotovo ovakvog... Još jedan Telegrafov modni editorijal (VIDEO) (FOTO)

Fatalna lepotica i miris benzina. Muškarci UDAHNITE DUBOKO! Telegrafov modni editorijal (VIDEO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA