Tramp vređao obojene žene demokrate u Kongresu

Trampove opaske na Tviteru oštro su osudile predstavnice demokrata i tako za trenutak zaboravile na unutrašnje razdore koji već neko vreme vladaju među njima

  • 5
Donald Tramp, govor, dan nezavisnosti

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je grupu obojenih demokratskih predstavnica u Kongresu, nazivajući ih izazivačima nereda rođenim u inostranstvu i poručujući im da bi trebalo da se vrate u opustošena i osiromašena mesta iz kojih su došle, javio je AP.

Trampove opaske na Tviteru oštro su osudile predstavnice demokrata i tako za trenutak zaboravile na unutrašnje razdore koji već neko vreme vladaju među njima, navodi američka agencija.

 

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelozi izjavila je da predsednik hoće da "Ameriku ponovo učini belom", dok je predstavnica demokrata iz Njujorka Aleksandria Okasio-Kortes, koja je već nekoliko dana u sukobu sa Pelozi, prokomentarisala da Tramp "ne može da zamisli Ameriku koja uključuje nas". Asošijejted pres navodi da je Tramp "gotovo sigurno", kada je uputio svoje opaske, mislio na Okasio-Kortes i njene saveznike - Ilhan Omar iz Minesote, Ajanu Prezli iz Masačusetsa i Rašidu Tlaib iz Mičigena.

Od njih je, kako dalje precizira AP, jedino Omar rođena van SAD, odnosno u Somaliji.

Predstavnik demokrata Ben Rej Ladžan rekao je da je Trampova poruka rasistička i dodao da su demokratski poslanici američki državljani koje je birao narod SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA