LESKOVČANIN PREŽIVEO PAKAO U SLOVAČKOJ: Ispovest čoveka koji je otišao da zaradi za školarinu, a jedva je izvukao živu glavu!

Nakon nedelju dana gladovanja i ekploatisanja vratio se kući bez prebijenog dinara u džepu, a mladim nezaposlenim Leskovčanima savetuje da ni u ludilu ne nasedaju na priče o brzoj i lakoj zaradi u inostranstvu

  • 6

Leskovčanin M. S. (20), verujući svom drugu koji je u nekoliko navrata odlazio u Slovačku da radi, odlučio je da i on "okuša sreću“ i zaradi novac da sebi plati školarinu na studijama, a odande je jedva izvukao živu glavu.

Nakon nedelju dana gladovanja i ekploatisanja vratio se kući bez prebijenog dinara u džepu, a mladim nezaposlenim Leskovčanima savetuje da ni u ludilu ne nasedaju na priče o brzoj i lakoj zaradi u inostranstvu.

HOROR U LESKOVCU: Zaključao se u stanu, polio benzinom i preti da će se zapaliti

Sve je zapravo počelo primamljivim ali sumnjivim internet oglasima za rad u Slovačkoj koji nose mnogobrojne opasnosti. Na preporuku svog druga i M. S. se uputio u "avanturu“ koja počinje iz Novog Sada.

Čuo sam se sa čovekom koji mi je rekao da polazimo iz Novog Sada, da treba da ponesem svega 40 evra za put i još toliko kako bih imao za hranu za jedan dan jer već od ponedeljka počinjem da radim. Od samog starta je sve bilo sumnjivo, ali shvatio sam šta mi se dešava tek kada smo stigli u Trnavu - priča ovaj Leskovčanin za Jugmedia.rs.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

NEZAPOSLENI STE I VOLITE PIVO? Imamo za vas posao iz snova, evo šta treba da uradite! (FOTO)

Čovek koji je bio spona između njega i kompanije u kojoj je trebalo da radi, predstavljao se kao zastupnik jedne slovačke agencije koja nema svoje predstavništvo u Srbiji.

Ugovor sa agencijom se potpisuje tek kada stignemo tamo. Ja ne znam šta sam potpisao jer je ugovor bio na slovačkom, ali tada već nisam imao drugu opciju. Nakon toga počinje pravi pakao - poverava nam se ovaj mladić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

PROVELA SAM DAN SA VUKOVCIMA KAO FIZIKALAC: Na krovu usijane beogradske zgrade na PLUS 35 stepeni! (FOTO) (VIDEO)

Ceo autobus budućih radnika ostavljen je ispred zgrade na periferiji Trnave koja je, prema rečima ovog Leskovčanina, izgledala kao koncetracioni logor.

Na spratu ima po deset soba. U njima po osam ili devet kreveta. Unutra neverovatno smrdi, a na celom spratu samo jedno kupatilo. Imao sam sreće da budem prebačen u neki hotel, kao sa tri zvezdice, gde sam sobu delio sa još trojicom momaka iz Srbije. Ali, tamo smo na svakih pet  minuta ubijali po jednu bubašvabu - kaže on.

Foto-montaža: pixabay.com Foto-montaža: pixabay.com

ANA FILIPOVIĆ JE NARUČILA "AJFON 5S" I PLATILA GA 18.000 DINARA: Kad je otvorila kutiju, NIJE JOJ BILO DOBRO! (FOTO)

Iz hotelske sobe nije izašao do petka, iako je trebalo da počne da radi od ponedeljka.

Niko u kompaniji zapravo nije znao da on treba da bude angažovan na poslovima u fabrici, molio je i dvorio da ga "ubace“, a pet dana je proveo živeći na jednoj kantici krema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorko .Le.

    1. avgust 2016 | 12:15

    Zemo ima posla i u Le.Bile su berbe višnje , maline itd. pa hladnjača ili pranje kola, možeš i krompir i luk da vadiš itd.To sam i ja radio pre 30

  • Joca

    1. avgust 2016 | 12:07

    I sta je radio tamo? Tacnije, sta je trebalo radi? U fabrici PSA na sklapanju vozila ili mozda u Sam....... fabrici televizora? Da se radi tamo, radi se. Uslovi nikakvi zaista. Kada nemas nikakvu opciju u Srbiji da zaradis onda je i ovo dobro, ali nema kukanja onda. Stisnes petlju izguras 3 meseca, pare u dzep pa studiras Srbiji. Nije stavio prst na celo i upitao se zasto slovaci ne rade u svojoj industriji nego uvoze radnike iz Srbije? Inace maksimum para koje mogu da ostanu od tog posla je oko 500e mesecno. Ko nema drugu opciju Slovacka je otvorena uvek...

  • Ana

    2. avgust 2016 | 07:22

    Auuuu nekada je samo visa srednja klasa Ceha i Slovaka mogla da se nada da ce videti nasu zemlju.Sada iz ove zemlje vlastodrzaca nasa deca idu kod njih da rade!!!Dokle cemo cutati i trpeti?Cuvena nasa-samo da ne bude gore.Zar moze gore i tuznije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA