Za trgovinu ženama četvorici makroa 46 godina zatvora!

U saopštenju tužilaštva za organizovani kriminal precizira se da je Miroslav Marinković osuđen na 14 godina zavora, Živorad Stanković na 12, a Pavle Todorović i Vojkan Ðorđević na po 10 godina zatvora zbog krivičnog dela trgovina ljudima

  • 14

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio četvoročlanu oranizovanu kriminalnu grupu na čelu Miroslavom Marinkovićem na ukupno 46 godina zatvora zbog seksualne eksploatacije žena i primoravanja na prostituciju.

U saopštenju tužilaštva za organizovani kriminal koje je pokrenulo krivični postupak protiv njih precizira se da je Marinković osuđen na 14 godina zavora, Živorad Stanković na 12, a Pavle Todorović i Vojkan Ðorđević na po 10 godina zatvora zbog krivičnog dela trgovina ljudima.

Sud je utvrdio da je od marta do oktobra 2011. godine, na teritoriji Srbije i Italije u Breši, Marinković organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi postal ostali okrivljeni.

On je šest žena, od koje su dve bile maloletne, doveo u zabludu koristeći njihove teške finansijske prilike, upotrebom sile i pretnje, zadržavanjem njihovih ličnih isprava, vrbovanjem, prevozom, prebacivanjem, predavanjem i držanjem, seksualno eksploatisao kroz prostituciju, navodi tužilaštvo.

Marinković i ostali su koristili emotivnu vezu sa žrtvama, davali im lažna obećanja da će u Italiji obavljati poslove bebisisterki ili slično, nakon čega su ih prebacivali u Italiju gde su im zadržavali lične isprave i predočavali da će se baviti prostitucijom.

Ukoliko su žrtve to odbijale primenjivali bi fizičku silu i primoravali ih na prostituciju.

Žene su primoravane da seksualne usluge pružaju sedam dana u nedelji, 12 časova dnevno. Imale su unapred postavljeni limit dnevne zarade koji su morale da na kraju radnog dana da predaju Marinkovićevoj grupa koja bi zatim novac delila među sobom.

Jednu od žrtava trgovine ljudima je u Srbiji prihvatila nevladina organizacija "Astra" koja je imala značajnu ulogu u zbrinjavanju žrtve, ukazano je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    1. februar 2014 | 17:15

    Upropastili su im zivote a oni po 10 godine zatvora Te zene i posle 20 g oseca ce se prljavo

  • Nenad

    1. februar 2014 | 17:36

    Sta bre 46? 466 godina SVAKOM! Valjda ce jednog dana nekom pasti na pamet da ponovo uvede TAMNICU!

  • Prof.Biologije

    1. februar 2014 | 16:29

    Savaki po 20 godina je zaslužio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA