UZ POMOĆ ŠOK BOMBI: Rusija preuzela još jednu bazu na Krimu

Ruski vojnici napali su pomorsku bazu u Feodosiji i razoružali ukrajinske vojnike

  • 5

Ruske trupe su preuzele kontrolu nad ukrajinskom vojnom bazom na Krimu i tom prilikom su koristili šok bombe i vezali ruke ukrajinskim vojnicima, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova.

Ruski vojnici napali su pomorsku bazu u Feodosiji, na zapadu Krima, u ranim jutarnjim časovima koristeći oklopne transportere i šok bombe, napisao je portparol ukrajinskog ministarstva odbrane za Krim Vladislav Seleznjov, prenela je agencija AFP.

Rusija je prošle sedmice pripojila svojoj teritoriji Krim, uprkos protivljenju međunarodne zajednice.

Baza u krimskoj luci Feodosija bila je jedna od nekoliko vojnih objekata na kojima se još vijorila ukrajinska zastava, posle ruske aneksije, navela je agencija Rojters.

Ukrajinski poručnik Anatolij Mozgovoj potvrdio je u telefonskom razgovoru britanskoj agenciji da je bazu zauzela ruska vojska, navodeći da je bilo pucnjave i da su ukrajinski vojnici razoružani.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Miloš J.Đonović

    24. mart 2014 | 10:04

    Pozitivno.Ukrajina je bivša sovjetska republika i Rusi su dosta svog znoja tu uložili da bi je sada čerupale neke druge snage.Ukoliko Rusija bude ušla svojim i drugim snagama u Ukrajinu biti će to u svrhu odbrambene akcije jer se ne smije dozvoliti da neko ko ne zna da cijeni svoje napore tuđe može još manje,a Ukrajina je metar od Moskve a Berlin i Vašington daleko i pored svih nastojanja da isti kažu a još manje dokažu da nije tako.

  • KOKAN69.@GMAIL.COM

    24. mart 2014 | 10:47

    PA NIJE S.A.D JEDINO NAORUŽANA-BRAVOO RUSIJA!!!

  • maja

    24. mart 2014 | 16:07

    samo napred putine,cela srbija je uz tebe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA