Tinejdžer pokušao samoubistvo jer nije uspeo da napravi savršen selfi (FOTO) (VIDEO)

- Konstantno sam bio u potrazi za savršenim selfijem i kada sam shvatio da ne mogu da ga napravim, hteo sam da umrem. Ostao sam bez prijatelja, napustio sam školu, zdravlje mi je narušeno, a umalo sam izgubio i svoj život - rekao Britanac Deni Bovman

  • 15

Deni Bovman (19) dnevno je provodio 10 sati pokušavajući da napravi što bolji selfi. Njegova opsesija ga je toliko zaokupila da je otišao korak dalje i pokušao da izvrši samoubistvo jer mu se nijedna fotografija koju je uslikao nije dovoljno dopala.

Bovman je dnevno slikao 200 fotografija, napustio je školu i šest meseci nije izašao iz kuće. Deni je dane provodio slikajući se ne bi li imao što bolji selfi.

Kada je primetio da ne može da ostvari svoj cilj, pao je u depresiju i uzeo preveliku dozu tableta za spavanje. Srećom, njegova majka Peni ga je pronašla i odvela u bolnicu.

- Konstantno sam bio u potrazi za savršenim selfijem i kada sam shvatio da ne mogu da ga napravim, hteo sam da umrem. Ostao sam bez prijatelja, napustio sam školu, zdravlje mi je narušeno, a umalo sam izgubio i svoj život - rekao je Deni.

Bovman, verovatno prvi britanski selfi zavisnik, počeo je da ide redovno na terapiju ne bi li se smanjila njegova zavisnost prema tehnologiji, anksioznost, kao i telesna dismoforbija - strah da je njegova pojava ružna ili defektna.

Mladić je sa 15 godina počeo da postavlja selfi fotografije na Fejsbuku, ali njegova zavisnost se povećala kada je 2011. godine izbačen iz modne agencije u kojoj je radio. To je bio početak dvogodišnje zavisnosti koja je kulminirala pokušajem samoubistva.

- Denijev slučaj je vrlo ekstreman. Ovo ima veoma veliki problem. Nije u pitanju sujeta, to je mentalni zdravstveni problem koji ima izuzetno visoku stopu samoubistva - rekao je doktor Dejvid Vil, psihijatar na klinici u Londonu gde je Bovman lečen.

Sada, kada se Deni oporavlja od ovog teškog poremećaja, nada se da će, uz pomoć javnih debata, uticati na druge mlade ljude čiji su životi uništeni zbog nezdravog odnosa prema društvenim mrežama.

- Ljudi ne mogu da shvate koliko postavljanje slika na Fejsbuk i Tviter mogu da izazovu zavisnost. To postane kao neka vrsta misije i takmičenja koje može svakoga uništiti. To je problem, kao droga, alkohol ili kockanje. Ne želim nikome da doživi ono kroz šta sam ja prošao - rekao je Deni.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA