MEKDONALDS: Žalićemo se na presudu, nikoga nismo diskriminisali

Kompanija "Najsfuds restorani", koja upravlja "Mekdonaldsom", izjavila je da će uložiti žalbu na presudu Prekršajnog suda u Novom Sadu, kojom su nepravosnažnom presudom kažnjeni zbog diskriminacije Roma

  • 10

Kompanija "Najsfuds restorani" (Nicefoods) u Beogradu saopštila je danas da će uložiti žalbu na presudu novosadskog Prekršajnog suda, prema kojoj je kažnjena sa 100.000 dinara zbog toga što nije dozvolila deci romske nacionalnosti ulaz u "Mekdonaldsov" objekat u Novom Sadu.

- Kompanija "Najsfuds restorani" poštuje odluku Prekršajnog suda u Novom Sadu, ali će iskoristi svoje pravo i blagovremeno uložiti žalbu na donetu presudu. "Mekdonalds" će se uvek boriti protiv bilo kakve vrste diskriminacije, a vrata restorana su otvorena za sve goste - navedeno je u pisanoj izjavi.

U izjavi se ističe da kompanija "Mekdonalds", tokom svog višegodišnjeg poslovanja u Srbiji, "nikada nije vršila bilo rasnu, bilo diskriminaciju po nekoj drugoj osnovi" i da su uvek poštovana "prava svih manjina i ugroženih zajednica".

- Nepravosnažnom presudom "Najsfuds" je, kao pravno lice, kažnjen sa 100.000 dinara zbog povrede člana 52, stav 2, Zakona o zabrani diskriminacije, a direktor te kompanije Tomaš Rogač, kao odgovorno lice, sa 20.000 dinara zbog povrede stava 2a u vezi sa stavom 4 istog člana tog zakona - izjavila je prethodno portparolka novosadskog Prekršajnog suda Biljana Miloš.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Selidberistic

    25. mart 2014 | 17:17

    Sto lazete kada ja Kebu vidjam svakog dsna u meku

  • ap0calypto

    25. mart 2014 | 17:54

    gluposti. ako uzmemo da je zadovostvo musterija na prvom mestu. a Romi sprecavaju zadovoljstvo tako sto prose, pljuju, onda je akcija obezbedjenja opravdana. opet kazem, neka ta sto se zalila odvede rome kod sebe kuci i neka im kuva. i da vidimo

  • стрептомицин

    25. mart 2014 | 19:10

    Треба вас затворити зато што трујете планету.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA