Uhapšena Jasna Matić, ministarka u Vladi Mirka Cvetkovića!

Osim bivše ministarke za telekomunikacije privedeno je još pet osoba, među kojima je i Božidar Laganin, bivši direktor SIEPA. Sumnja se da su oštetili budžet za 119 miliona dinara

  • 26

Jasna Matić, bivša ministarka za telekomunkacije u Vladi Mirka Cvetković uhapšena je. Matić je takođe i nekadašnja direktorka Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

Osim nje, privedeno je još pet osoba, koje se terete za zloupotrebu službenog položaja. Sumnja se da su oni oštetili budžet za 119 miliona dinara.

Pored Jasne Matić, privedeni su i Božidar Laganin, Vesna Perić i Bojan Janković, koji su u periodu od 2006. do 2013. godine bili na čelu Agencije za strana ulaganja, a njima se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja u SIEPA.

Oni su zaključivanjem većeg broja fiktivnih ugovora o autorskim delima oštetili budžet za više od milion evra i ostvarili imovinsku korist nešto manje od milion evra.

Jasna Matić je za ministra za telekomunikacije u vladi Mirka Cvetkovića izabrana 7. jula 2008. godine a isti sektor je, u svojstvu državnog sekretra za digitalnu agendu, pri ministarstvu kulture vodila i u rekonstruisanoj vladi, obrazovanoj marta 2011.

Prethodno je bila državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, kao kadar G17 plus.

Matićeva je rođena 14. januara 1964. u Beogradu, a 2001. magistrirala je poslovnu administraciju na Univerzitetu Vašington u Sent Luisu, SAD.

Diplomirala je na Građevinskom fakultetu u Beogradu, a od 2004. do 2007. bila je direktorka Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije - SIEPA. Od 2003. do 2004. bila je glavna savetnica na Projektu za unapređenje konkurentnosti Srbije, Buz Alen Hamilton, USAID, a od 2000. do 2001. konsultant Svetske banke.

Bila je i specijalni savetnik potpredsednika vlade Miroljuba Labusa

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kim Dzong Un

    26. mart 2014 | 09:50

    Mi nemamo toliko zatvora, koliko je bilo lopova od demokratskih promena...

  • Vrač

    26. mart 2014 | 10:14

    Jel ima neko da nije krao???

  • Pera

    26. mart 2014 | 10:24

    Sećam se njenih lupetanja dok je bila ministarka telekomunikacija.Toliko nepoznavanje materije i osnovnih termina je bilo neprijatno za slušanje. Ljudi se sprdali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA