LETEO JOŠ SEDAM SATI: Malezijski avion poslao još jedan, neobjašnjiv signal!

Malezijske vlasti tvrde da izgleda da je avion pokušao da uspostavi još jedan satelitski kontakt, nakon svog zadnjeg rutinskog kontakta

  • 10

Avion "Malezija eirlajnza" na letu MH370 poslao je i poslednji, neočekivani signal osam minuta nakon poslednjeg "pinga". Verovatno je to bio trenutak kad je avion ušao u svoju "fazu katastrofe" pre nego što se srušio u Indijski okean, rekli su istražitelji a prenosi londonski Telegraf.co.uk.

To je još jedna informacija koja je produžila listu pitanja bez odgovora, vezanih za misteriozni avion, koji je, navodno, nastavio da leti još sedam sati nakon što je nestao s radara. Malezijske vlasti tvrde da izgleda da je avion pokušao da uspostavi još jedan satelitski kontakt, nakon svog zadnjeg rutinskog kontakta.

Ta serija od sedam rutinskih 'pingova', koje se još naziva 'rukovanje', koje je avion automatski slao svakih sat vremena zapravo su i odredila konačnu lokaciju aviona iznad Indijskog okeana.

- Postoji dokaz delimičnog "rukovanja" između aviona i stanice u 00.19 sati. Ipak, za sada ne razumemo taj kontakt i trenutno ga istražujemo - rekao je Hišamudin Husein, malezijski ministar saobraćaja.

Tomas Vitington, stručnjak za vojnu elektroniku, rekao je da zvuči kao da je avion počeo da odašilje poruku, koja je iz nekog razloga zaustavljena.

- Može se raditi o tome da je MH370 bio u katastrofalnoj fazi svoga leta, da je nešto prouzrokovalo rušenje, ili je došlo do atmosferskog poremećaja. Da li je član posade pokušavao da pošalje poruku? Da li je avion pokušavao da pošalje poruku? Da li je došlo do kvara? Odgovore na ta pitanja znaćemo samo ako uspemo da nađemo crnu kutiju - rekao je Vitington.

Ipak, stručnjaci strahuju da se crna kutija možda uopšte neće biti pronađena, a i ako se nađe pitanje je hoće li biti od koristi. Velika je šansa da deo, koji se tiče naglog skretanja s putanje, više uopšte nije u crnoj kutiji. Budući da je avion nastavio da leti još sedam sati, crna kutija je možda već izbrisala te podatke i na to mesto snimila nove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dovla

    27. mart 2014 | 00:58

    Iz dana u dan samo izmisljaju nesto novo! Recite istinu vec jednom!

  • s@Ša

    27. mart 2014 | 07:56

    Ovde je sad već i pticama na grani jasno da nešto nije u redu i da se nešto krije,nestane vam avion sa radara i pravite se da ne znate ništa o njemu a potom kažete da ste mu hvatali signal pet sati posle nestanka a sad već i čitavih sedam,da sve nije tragično moglo bi se u šali postaviti pitanje da li ste vi uopšte i imali taj avion!

  • MNE

    27. mart 2014 | 07:32

    Treba smisliti katapult za putnicke avione kao sto borbeni imaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA