ERDOGAN PROGLASIO POBEDU: Protivnici, platićete za kovanje zavere!

Prema preliminarnim rezultatima, Partija pravde i razvoja je osvojila između 44 i 46 odsto glasova birača na lokalnim izborima u Turskoj

  • 24

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan proglasio je pobedu svoje Partije pravde i razvoja (AKP) na lokalnim izborima održanim u nedelju i upozorio protivnike da će "platiti cenu" što su kovali zaveru za njegovo svrgavanje.

- Razočarali su se oni koji su napadali Tursku - rekao je Erdogan, obraćajući se sa terase sedišta svoje partije u Ankari na hiljadama ushićenih pristalicama, preneo je AFP.

Erdogan (60) se zahvalio svima širom sveta koji su su se molili za pobedu AKP.

- Podržali ste svog premijera, beskrajno vam se zahvaljujem. Zaštitili ste nezavisnu borbu nove Turske - kazao je Erdogan.

Njegov govor povremeno je prekidan uzvicima okupljenih: "Turska je ponosna na tebe", "Ostani uzdignut, nemoj se saginjati", "Bog je veliki".

Erdogan je optužio svog protivnika, a nekadašnjeg saveznika Fetulaha Gulena (73), muslimanskog sveštenika koji živi u Pensilvaniji u SAD i ima veliki uticaj u policiji i sudstvu, da podriva njegovu vladu iz inostranstva.

- Ovo je dan venčanja nove Turske. Danas je dan pobede nove Turske, 77 miliona ujedinjeni i zajedno kao braća - istakao je Erdogan, prenela je agencija Rojters.

Prema preliminarnim rezultatima izbora, AKP je osvojila između 44 i 46 odsto glasova birača, a glavna opoziciona Republikanska narodna partija (ĆP) između 23 i 28 odsto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Malix

    31. mart 2014 | 08:05

    Mislim da bi Srbija trebala uvesti Turskoj ekonomske sankcije. Posebno prestati sa investicijama u tursku industriju.

  • Bin Laden

    31. mart 2014 | 08:39

    Erdogan povrati carstvo na balkan kao Putin u Ukrainu !!

  • lauda

    31. mart 2014 | 07:35

    Koji Saban!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA