Proglašena epidemija salmonele u Valjevu!

Salmonela je potvrđena kod 12 mališana iz valjevskih vrtića, dok je zbog tegoba lekarsku pomoć zatražilo 53 dece, kaže direktorka Zavoda za javno zdravlje Marija Gavrilović

  • 1

Direktorka Zavoda za javno zdravlje u Valjevu Marija Gavrilović potvrdila je da je proglašena epidemija salmonele.

Do sada je je salmonela potvrđena kod 12 mališana iz valjevskih vrtića, dok je zbog tegoba lekarsku pomoć zatražilo više od 50-oro dece.

U kratkoj izjavi za "Patak" Marija Gavrilović je potvrdila da se proteklog vikenda drastično povećao broj dece koja su sa simptomima ove crevne infekcije tražila lekarsku pomoć.

- Do sada je salmonela potvrđena kod dvanaestoro dece iz Valjeva, dok su za pomoć lekara obratilo 53 mališana. Preduzete su sve predviđene mere koje se primenjuju u slučaju epidemije - rekla je Marija Gavrilović.

Salmonala se pojavila u valjevskim vrtićima prošle sedmice, a zaražena su deca iz svih valjevskih obdaništa, koja se hranom snebdevaju iz centralne kuhinje Predškolske ustanove "Milica Nožica".

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA