KAMERUN U PANICI: Muslimanska braća naseljavaju London

Britanski premijer zatražio je vladin interni pregled aktivnosti Muslimanske braće, nakon informacije da se baza ove terorističke grupe preselila u London

  • 9

Britanski premijer Dejvid Kameron naložio je obaveštajnim agencijama te zemlje da spovedu istragu o Muslimanskoj braći zbog izveštaja da ta grupa koristi London kao bazu posle sloma aktivnosti u Egiptu.

 

Kameronova kancelarija je danas objavila da je premijer zatražio interni vladin pregled filozofije i aktivnosti Muslimanske braće i politike vlade prema toj organizaciji, preneo je AP.

 

Vođa Muslimanske braće, Muhamed Morsi, svrgnut je lane sa funkcije predsednika Egipta, a Egipat je progasio tu organizaciju terorističkom.

 

 

Grupacija je objavila da je miroljubiva, ali je protivnici optužuju za organizovanje talasa smrtonosnih napada na egipatsku policiju i vojsku.

 

Muslimanska braća su dugo prisutna u Velikoj Britaniji, ali vlada traga za tim da li se broj njihovih pripadnika povećao dolaskom članova koji su pobegli iz Egipta.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA