Evo kako da prenesete fiksni broj telefona i koliko to košta

Postoji devet operatora fiksne telefonije, a to su Telekom Srbija, Telenor, SBB, IKOM, Invest Inženjering, Beogrid, Knight Development Support i JET TV

  • 3

Svi korisnici fiksne telefonije mogu od danas da promene operatora uz zadržavanje broja, po ceni od 165 dinara bez PDV-a. Taj iznos plaća se operatoru kod koga se prelazi, pišu "Večernje novosti".

Postoji devet operatora fiksne telefonije, a to su Telekom Srbija, Telenor, SBB, IKOM, Invest Inženjering, Beogrid, Knight Development Support i JET TV.

Od 3. do 21. februara uspešno je obavljeno testiranje komutaciono-signalizacione mreže izmedju Telekoma Srbija i Telenora, SBB-a i Orion telekoma, a do kraja meseca se očekuje završetak testiranja sa ostalim operatorima.

Pravilnik o prenosivosti broja predviđa da pretplatnik koji je izvršio prenos broja ne može ponovo da traži prenos istog broja u periodu kraćem od šest meseci, kao i da pretplatnik od operatora primaoca broja ne može da zahteva prenošenje dodatnih usluga koje je imao kod prethodnog operatora.

Prema Pravilniku o prenosu broja u fiksnoj telefioniji, oko 700.000 korisnika ADSL veze neće moći da uz telefonski broj prenesu i taj internet priključak.

Od oko tri miliona vlasnika fiksnih telefona u Srbiji, svoj broj ipak neće moći da prenese oko 540.000 korisnika Telekoma Srbije, jer se njihovi brojevi nalaze na zastarelim, analognim centralama.

S obzirom na broj korisnika, od kojih je oko 2,7 miliona građana, dok ostatak čine firme, razumljivo je da telekomunikacione kompanije žele da „prevedu“ što veći deo njih pod svoje okrilje. Naravno, on će, ukoliko bude nezadovoljan uslugom novog operatora moći da se vrati kod starog, ili da izabere nekog trećeg, ali tek po isteku ugovora koji potpiše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KaleBrdo

    1. april 2014 | 23:12

    Nisu stigli da zamene analogne centrale, ali su uredno sponzorisali i Partizan i Zvezdu, i Kurtu i Murtu.

  • selidberistic

    2. april 2014 | 06:49

    Pre godjnu dana sam presao kod ORION-a i za 2500 din imam i internet od 7 mega i telefon fixni sa 600 minuta ka fixnoj mrezi i kablovsku sa vise programa od bilo kog drugog i za godinu dana nikada mi ni dinar preko 2500 nije stiglo a dok sam bio u telekomu samo mi je fixni toliko stizao a nedaj boze da sam jos i mobilni zvao ajooojj bilo racuna tada i od 4-5 hiljada. Sada preporodjen od kako sam ih otkacio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA