Kamenovana srpska kuća na Kosovu

Napad se dogodio sinoć oko 22.30 časova, a, po rečima Vladimira Mitrovića, čija je kuća kamenovana, "izgledalo je kao da je bačena bomba". Nepoznati napadači kuću su gađali sa četiri kamena

  • 1

Nepoznate osobe kamenovale su porodičnu kuću Vladimira Mitrovića u selu Bresje, u opštini Kosovo Polje, povređenih nema, ali je pričinjena materijalna šteta.

Napad se dogodio sinoć oko 22.30, a, po rečima Mitrovića, "izgledalo je kao da je bačena bomba". On je kazao da se sedeo sa suprugom kada je kroz zatvoren prozor uleteo jedan od četiri kamena, sa koliko su gađali njihovu kuću.

Mitrović je istakao da ne može da pretpostavi ko je izvšio napad, i da strahuje za bezbednost svoje četvoročlane porodice.

Ta porodica je i ranije doživljavala neprijatnosti, a pre nekoliko godina nepoznati napadači su je gađali flašama. Policija je izvršila uviđaj, a u ovom mestu živi oko 50 srpskih porodica.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije najoštrije osuđuje napad na kuću porodice Mitrović i poziva međunarodnu zajednicu i prištinske insitucije da “konačno učine nešto konkretno - pronađu počinioce i osude napade na Srbe i njihovu imovinu”.

- Opstanak Srba nije moguć ukoliko im se ne garantuje da niko neće ugroziti njihove živote i uništavati ili uzurpirati imovinu i da će bar neko odgovarati ako se i kada tako nešto desi – navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koja zahteva da mađunarodna zajednica “izađe sa jasnim stavom koji će zaustaviti ovakva i slična ponašanja, a od privremenih institucija u Prištini da se glasno i jasno odrede prema ovakvim događajima”.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanac

    2. april 2014 | 21:07

    To Srbi sami prave incidente samo da bi se reklo kako nema zivot na Kosovu.Siptari bi oli zapalili kucu ili nekog ubili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA