Miša Banana spreman da se preda i preuzme krivicu?

Spekuliše se da je, zbog teške bolesti, Miša Banana odlučio da na sebe preuzme krivicu za švercovanje kokaina i pranje novca, za koje se tereti Darko Šarić

  • 10

Zbog lošeg zdravlja Radoljub Radulović (66), zvani Miša Banana, spreman je da se preda i preuzme krivicu za optužbe za koje se tereti Darko Šarić, šverc kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu i pranje 22 miliona evra.

Radulović je teško bolestan i na ovaj način želi da pomogne dugogodišnjem prijatelju Darku Šariću, a dosta mu je i skrivanja pa je odlučio da sve to okonča, kaže izvor Naših novina, blizak crnogorskim istražnim organima. On kaže i da je Radulović već neko vreme u stalnom kontaktu sa poicijom, sa kojom pregovara o uslovima predaje.

- Nagađa se da bi mogao preuzeti svu krivicu na sebe, čime bi faktički preokrenuo tok postupka pred srpskim Specijalnim sudom jer bi preuzimanje krivice moglo da dovede do obaranja cele postojeće optužnice - kaže izvor.

Kada bi se to dogodilo, Šarić ne bi bio prvooptuženi u sudskim postupcima, što bi mu omogućilo dobijanje statusa svedoka saradnika. 

- Toga najviše treba da se plaše političari koje je optuženi finansirao i koji najviše strepe da bi Šarić mogao da propeva - dodaje on.

Radulović je u bekstvu, a Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti ga da je tokom 2009. godine sa svoja dva prekookeanska broda prokrijumčario 1,8 tona kokaina ispod tovara soje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA