Policija tri sata saslušavala Svetozara Marovića zbog afere Košljun!

Potpredsednik Demokratske partije socijalista (DPS), Svetozar Marović, u zgradu tužilaštva ušao je oko 14 sati

  • 7

Potpredsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović saslušan je danas u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal zbog afere "Košljun".

Marović je, kako je javila RTCG, u zgradu tužilaštva ušao oko 14 sati, na glavni ulaz u pratnji telohranitelja. Potpredsednik DPS-a je zgradu napustio na jednom od sporednih ulaza, sa svojim obezbeđenjem i nije davao izjave prisutnim medijima.

Nešto kasnije zgradu su napustili i Vladan Bojić, koji zastupa predsednika opštine Budva Lazara Rađenovića i bivšu direktorku Prve banke Jelicu Petričević, kao i advokat Dragoljub Ðukanović koji zastupa savetnika premijera Aleksandra Tičića.

RTCG podseća da su Rađenović, Tičić i Petričević uhapšeni 14. marta nakon što je veće Višeg suda u Podgorici uvažilo žalbu specijalne tužiteljke Ðurđine Ivanović da im se odredi pritvor.

Lazar Rađenović i Aleksandar Tičić sumnjiče se da su zloupotrebili službeni položaj jer su kao članovi Komisije za prodaju zemljišta na Košljunu oštetili opštinski budžet za gotovo 2.000.000 evra.

Oni su osumnjičeni da su uz pomoć Vida Rađenovića, vlasnika firme "SP Luna" i Jelice Petričević, davanjem opštinskih garancija za kredit, omogućili firmi "SP Luna" da kupi opštinsku parcelu od 27.000 kvadratnih metara za milion i po evra u mestu Košljun. Spekuliše se da se na spisku osoba koje su podelile novac nalazi i Marović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA