MONSTRUMI: Iskopali oči štencima i ostavili ih da lutaju šumom! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Tri dana su šar pej štenci od desetak meseci lutali šumom između sela Čeminec i Kozarac u Baranji pre nego što su ih ulovili volonteri. Mužjak je bio bez oba, a ženka bez jednog oka. Vlasnica pasa, međutim, tvrdi da su psi sami pobegli i da ih niko nije zlostavljao

  • 33

Radnici Veterinarske stanice Beli Manastiri pronašli su juče dva šteneta šar pej od deset meseci kojima su iskopane oči.

Tri dana su ovi psi lutali šumom između sela Čeminec i Kozarac u Baranji pre nego što su ih ulovili volonteri. Mužjak je bio bez oba, a ženka bez jednog oka, piše jutarnji.hr.

- Rožnjače su im oštećene, a meni je teško da ustanovim da li je reč o ubodnoj rani ili posledicama od hemijskog sredstva. Zasad se oporavljaju, a u ponedeljak idu na operaciju. Mužjaku ćemo izvaditi ostatke očne jabučice i zašiti kapke, kako se to područje ne bi u budućnosti inficiralo. Ženka na jedno oko nešto vidi, a tek kad ih uspavam pre operacije ustanoviću koliko je njeno drugo oko oštećeno – kaže veterinar Miroslav Prebeg, voditelj belomanastirskog skloništa.

U ponedeljak će oba šteneta biti sterilizovana, a već su i čipovani, jer nisu ranije bili. 

- Jako se boje ljudi, jer su očito mnogo toga prošli, pa će im trebati neko vreme da se oporave i zaborave sve što se dogodilo. Juče sam ih pomazio i u jednom sam trenutku pomislio da im je to valjda drugi put u životu da ih je neko pomazio - Psi će biti udomljeni zajedno, jer mislim da su preživeli samo zato što su bili zajedno. Mužjak je ostao živ samo zbog ženke, jer je hodao za njom i nije hteo da se odvoji – priča Prebeg.

Nakon što je Jutarnji objavio potresnu priču na Fejsbuk stranici Veterinarske stanice Beli Manastir javila se vlasnica štenaca Tamara Milić Novak.

Ona tvrdi da psi nisu zlostavljani.

- Pas mužjak nam je došao s dva meseca, vodili smo ga veterinaru u Zagreb, bio je na jednoj operaciji i ništa mu nije pomoglo. Jedino što je preostalo bilo je vađenje oka ili da se uspava. Taj dokaz će dobiti institucije koje će raditi na tom slučaju. Moja krivica je što pas nije čipovan, a sad koliko njih ima pse bez mikročipa ... Jako puno .. - napisala je ogorčena vlasnica.

Ona tvrdi da psi nisu izbačeni, već da su sami otišli.

- Čim sam videla oglas javila sam se veterinaru. Jako mi je žao pasa i što su proživeli užas ova tri dana.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јелена у земљи чуда

    6. april 2014 | 13:38

    Око за око, зуб за зуб...

  • Filip Todorovic

    6. april 2014 | 13:39

    Smrtna kazna za ovo !!!

  • Eeee

    6. april 2014 | 15:19

    Da joj ja posaljem moja dva Bernardinca od po 120kg pa nek njima pokusa da izvadi oci. Ima da je pojedu u jednom zalogaju. Bagro monstruozna, kako samo neko moze to da uradi. Bruka, ma i njoj vadi, pa da vidis kako je ! I oni su ziva bica kao i ljudi, samo sto te Pas nikada nece izneveriti. Znaci jos bolje nego covek,jer je covek najveca zivotinja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA