ŠTA SE DEŠAVA U UKRAJINI?! Ruska zastava sada i na vladinoj zgradi u Harkovu (FOTO) (VIDEO)

Aktivisti su razvili rusku zastavu na zgradi regionalne administracije u Harkovu, a slični protesti danas su održani i u ukrajinskim gradovima Donjecku i Lugansku

  • 26

Nekoliko desetina proruskih demonstranata probili su danas policijski kordon i ušli u zgradu regionalne administracije u istočnom ukrajinskom gradu Harkovu, javio je novinar AFP-a s lica mesta.

Aktivisti su razvili rusku zastavu na vladinim zgradama danas i na sličnim protestima u istočnim gradovima Donjecku i Lugansku. Novinar AFP-a je javio da policija nije primenila silu prema demonstrantima kojih je bilo oko 2.000.

Ukrajinska agencija Ukrinform ranile je javila da su se u trećem po veličini gradu istočne Ukrajine - Harkovu, prethodno sukobili "separatisti i pristalice jedinstvene Ukrajine".

Prema ukrajinskoj agenciji, tuča je izbila kada su do učesnika proruskog marša dotrčale osobe koje su uzviknule da se nedaleko nalaze aktivisti ukrajinskog Desnog sektora.

U Harkovu je bilo više od 1.000 proruski nastrojenih učesnika mitinga, koji su pevali rusku himnu i skandirali "Rusija", "Referendum", "Ustani Harkove", navodi Ukrinform.

Ranije je javljeno da su u Harkovu održane dve akcije podrške federalizaciji Ukrajine, u organizaciji pokreta Ukrajinski istočni blok i Jugo-Istok, čiji su se učesnici potom objedinili.

Aktivisti su nosili zastave Rusije, Ukrajine i komunističke partije Ukrajine, a skandirali parole "Berkut je zaštitio Ukrajinu od fašizma", "Probudi se narode Ukrajine" i "Za savez bratskih naroda".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA