ZA CRNE DANE: Bračni par u jastuku čuvao milion jugoslovenskih dinara

Stejapan i Kata Ivičinec želeli su da daju novac sinu i snaji koji su ostali bez istog, ali mladi par je ostao zaprepašćen kad su u jastuku videli novčanice koje godinama ne važe

  • 13

Stariji bračni par iz Turopolja šokirao je svoju porodicu i celi kraj poklanjajući svojoj deci 1,2 miliona starih jugoslovenskih dinara (tadašnja protivrednost 93.000 nemačkih maraka) koje su kako kažu, za crne dane čuvali u jastucima ne znajući da taj novac danas više ne vredi.

Slušajući svoju snaju i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer ne primaju platu nekoliko meseci, a setvu bi trebalo obaviti na vreme, Stjepan Ivičinec (90) pozvao je svoju suprugu Katu (85) da mu donese jastuk od kog se nisu godinama odvajali.

- Vidiš, došli su ti crni dani kojih smo se bojali i za koje smo štedili. Dobro je što si poslušala mene i što smo ostvarili ušteđevinu, a ne da si trošila novac kako si htela - govorio je Stjepan cepajući svoj jastuk.

Zaprepašćeni i u neverici, ukućani su ostali bez teksta gledajući kako deda i baba iz jastuka vade hrpu starih jugoslavenskih dinara.

- Šta se čudite? Nekada je moglo da se uštedi. Zar vam nije dovoljno? Ako vam je još potrebno, raspraću ja i ostale jastuke. Nemojte da se plašite, nećemo gladovati. Imaćemo i za setvu i za život - uporan je bio ovaj bračni par ne shvatajući ćemu se čude njihovi ukućani.

(Telegraf.rs /Izvor: večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobo

    7. april 2014 | 11:20

    E pa posle ovoga stvarno da se ubijes

  • Boki

    7. april 2014 | 11:09

    Starac i beba su isto...

  • Baja

    7. april 2014 | 12:18

    Nisu jedini sti su tako pogresili..negi nek pocnu novcanice na ebay da ih prodaju po komadu tako ce makar nesto da zarade..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA