Indija i Argentina pogođene snažnim zemljotresima

Zemljotres jačine 6,1 stepen po Rihteru pogodio Argentinu. Takođe, u blizini Nju Delhija registrovan zemljotres jačine 5,2 stepena po Rihteru

  • 0

Dva snažna zemljotresa pogodila su danas Argentinu i Indiju. Prema zvaničnim informacijama, epicentar potresa jačine 6,1 stepen po Rihteru  u Argentini bio je 111 kilometara jugoistočno od grada Santjago del Estero, na dubini od 550 kilometara, saopštio je Američki geološki institut, prenosi Rojters.

Zemljotres te jačine mogao bi da izazove velike štete u gusto naseljenoj oblasti, a za sada nema informacija o eventualnoj šteti ili povređenim ljudima.

U Indiji, u blizini Nju Delhija registrovan je, takođe, jak zemljotres jačine 5,2 stepena Rihterove skale. Epicentar zemljotresa je bio na 48 kilometara severozapadno od grada na dubini od 19,1 kilometar, saopštio je Američki geološki institut.  Za sada nema podataka o materijalnoj šteti u prestonici Indije ili njenoj okolini, prenela je agencija AFP.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA