ANASTASIJIN OTAC: Tužiću lekare i RFZO!

- Lekari su omanuli na samom početku. U Vranju umesto da rade biopsiju, oni su je operisali. Niškim lekarima trebalo je 40 dana da nam kažu dijagnozu. Kasnije se ispostavilo da nije bila tačna. Lutali smo, a mojoj princezi je bilo sve gore. Bol je prevelik - priča Dragan Trajković

  • 9

Devetogodišnja Anastasija Trajković (9) iz Vranja, koja je bolovala od hordoma, teškog oblika tumora, preminula je juče ujutru u svom domu u Vranju, nakon što je dan ranije upala u komu.

- Poslednjih dana pričala nam je da ima ružne snove. A onda pre nego što je upala u komu pitala je koliko je sati. Kada smo joj rekli da je četiri sata, rekla nam je “odlazim u svoju kućicu, tamo me čekaju drugarice”. Pozdravila se sa nama i rekla da nas voli. To su bile njene poslednje reči - priča uplakano Anastasijin otac za 24 sata.rs.

On najavljuje krivične prijave protiv svih koji su pogrešili u lečenju. Počevši od lekara koji nisu uspeli da postave pravu dijagnozu, pa do RFZO koji je odugovlačio sa slanjem Anastasije u Prag na protonsko zračenje.

- Lekari su omanuli na samom početku. U Vranju umesto da rade biopsiju, oni su je operisali. Niškim lekarima trebalo je 40 dana da nam kažu dijagnozu. Kasnije se ispostavilo da nije bila tačna. Lutali smo, a mojoj princezi je bilo sve gore. Bol je prevelik - priča Dragan Trajković.

Dete je pre godinu dana operisano u Nišu zbog polipa. Onda je utvrđeno da nije polip u pitanju već maligni tumor, zbog čega je u Beogradu izdržala četiri ciklusa hemoterapije bez potrebe. Usledila je nova dijagnoza - tumor hordon.

Nakon toga je Anastasija izdržala još četiri operacije. Izgubljeno vreme upotpunio je i RFZO, odnosno prvostepena komisija koja je odbila zahtev roditelja iako je imala sve zakonske uslove za odlazak na zračenje. Nakon pritiska javnosti, drugostepena komisija je odobrila putovanje u Češku.

Anastasija je u Pragu izdržala 11 protonskih zračenja, ali je zbog pogoršanja bolesti prebačena u drugu kliniku za onkološke pacijente. Šanse za njen oporavak tada više nije bilo jer je tumor metastazirao. Po povratku, neko vreme je bila na Institutu za majku i dete, a nakon toga u bolnici u Vranju, odakle je otpuštena kući, jer je to bila i njena, ali i želja njenih roditelja.

Sahrana je zakazana za danas u 13 sati na Donjevranjskom groblju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA