VUČIĆ: Razgovori se nastavljaju, dogovor je blizu! Tadić: Neću sa SPS u vladu! (FOTO)

U sedištu SNS-a koalicija okupljena oko Nove demokratske stranke pregovarala je o ulasku u Vladu Srbije i novom programu koji je sastavio budući premijer i lider naprednjaka, a kako je rečeno dogovor o ključnim pitanjima za razvoj Srbije je postignut

  • 33

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, nastavio je razgovore o formiranju vlade sastankom sa predsednikom Nove demokratske stranke Borisom Tadićem.

Na pregovore ispred koalicije oko NDS u sedištu naprednjaka došli su Boris Tadić, Dušan Petrović i Nenad Čanak, dok će osim Vučića SNS predstavljati Radomir Nikolić, Igor Mirović i Jadranka Joksimović.

Naprednjaci su i ovaj put goste dočekali voćnom salatom i sladoledom, kao što su to učinili kada su im u centralu došli socijalisti i SVM.

Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka da je sa NDS o ključnim pitanjima postignut značajan nivo saglasnosti, a razgovori će biti nastavljeni tokom vikenda.

- Mi ćemo tokom vikenda nastaviti razgovre - rekao je Vučić na konferenciji za novinare navodeći da je suština razogovra bio plan i program i ono što je važno za napredak Srbije.

Vučić je rekao da temeljno i opsežno razgovaralo o situaciji u Srbiji i tome kakvi su poslovi pred zemljom, kakve je reforme potrebno sprovesti,omogućiti fiskalnu konsolidaciju zmelje i stvaranje zdrave ekomonije.

- Potrebno je narodu da se kaže istina kakva jeste, ništa ne treba da skrivamo, već da se borimo, da vlada treba da bude ozibliljan tim i da svi vodimo racucna o vitlanim državnim i nacionalnim interesima bez obzira d ali smo u opoziciji ili na vlasti -rekao je Vučić.

- Važno je da smo izrazili želju da zajednički radimo za dobro Srbije i izborimo za obolji život građana Srbije - poručio je Vučić i dodao da će definitivno izbaciti partije iz javnih preduzeća.

Boris Tadić rekao je da su razgovori bili uspešni ali i da ostaje pri ranije iznešenom stavu da njegova koalicija neće u Vladu Srbie u kojoj će biti i SPS!

Podsetimo naprednjaci su pregovore počeli u ponedeljak susretom sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, koji su dobili poziv da uđu u novu Vladu, da bi dan kasnije u sedište SNS stigao i lider socijalista Ivica Dačić, sa kojim bi razgovori trebalo da budu nastavljeni.

Na sastanku naprednjaka i socijalista dominantna tema bila je ekonomija, a očekuje se da to bude najvažnije pitanje i u razgovorima sa Tadićem.

Tadić je ranije poručio da se nacionalni i strateški ciljevi njegove stranke i SNS ne razlikuju, kao i da je spreman na razgovor o načinu na koji bi se ti ciljevi ostvarili, ali je ponovio da bi za njegovu stranku ulazak u vladu sa socijalistima bio kontraproduktivan.

Napominjući da svoje političke ciljeve nije menjao od početka bavljenja politikom do danas, Tadić je Tanjugu rekao i da su deo tih ciljeva prihvatile i druge partije u Srbiji, između ostalih i SNS.

Kako za sada stoje stvari, o imenima ministara Vučić će razgovarati za vikend prvo sa ljudima iz svoje stranke, a onda i sa svima ostalima.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gost

    10. april 2014 | 11:33

    Ovi nisu normalni, vracaju covjeka protiv koga je narod bio.

  • Strasno

    10. april 2014 | 10:31

    Sjasi Kurta, da uzjase Murta!

  • Vavilonac

    10. april 2014 | 11:15

    Ne bi ti imao ni polovinu glasova da si pre izbora priznao da ces u vladu sa nazadnjacima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA