Ubistvo Ćuruvije - zločin koji još nije rešen (FOTO)

- Čini mi se da danas prvi put posle 15 godina dolazimo ovde godina s nadom da ćemo konačno saznati ko je ubio i ko je naredio da se ubije Slavko Ćuruvija - rekao je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović

  • 4

Na tradicionalnom pomenu koji je danas u podne upriličen povodom godišnjice ubistva Slavka Ćuruvije njegova nevenčana supruga Branka Prpa je izjavila da su državne institucije dužne da se bave rešavanjem zločina bez obzira na političke okolnosti.

- Ne smatram da je politička situacija sjajna kada je reč o kontekstu ovog ubistva, ali ono što me je uvek interesovalo jeste snaga institucija pravne države. Moraju biti otkriveni centri prikrivene moći kojima se služe političke elite, oni moraju biti demaskirani i demontirani. To ide u paketu koji se zove pravna država i demokratija - rekla je Prpa novinarima.

Predsednici Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Ljiljana Smajlović i Vukašin Obradović, istakli su na skupu da prvi put posle 15 godina veruju da je učinjen značajan napredak u istrazi ubistva Ćuruvije.

- Čini mi se da danas prvi put posle 15 godina dolazimo ovde godina s nadom da ćemo konačno saznati ko je ubio i ko je naredio da se ubije Slavko Ćuruvija. Država je učinila važan korak, pokrenut je mehanizam. Ili ćemo vrlo brzo saznati imena nalogodavaca i ubica ili ćemo se još jednom uveriti da je Srbija društvo u kojem su zločinci jači od žrtava - rekao je Vukašin Obradović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jugosloven

    11. april 2014 | 18:21

    Sve najbolje o pokojniku,ali toliko su ovog coveka podigli da ce poceti da se slavi slava Sv.Curuvija unesto Sv.Nikole!!

  • ceca

    11. april 2014 | 14:34

    AMAN VIŠE.

  • Henri

    11. april 2014 | 20:05

    Pa nije otkrivena ni pozadina Kenedijevog ubistva, pa niko nije okrivio vlast. Uz to niko ne pravi svake godine predstavu od toga ni u toj demokratskoj Americi! Ovo cini mi se ne rade zbog tog coveka kome laka zemlja , vec zbog njih samim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA