ZA NEVERICU: U holandskim zatvorima više čuvara nego robijaša

Godine 2008. u Holandiji je bilo više od 15.000 zatvorenika. U martu ove godine ih je bilo samo 9.710, dok je čuvara 9.914. Ministarstvo pravde je već počelo da zatvara zatvore

  • 2

Prema podacima koje je danas objavilo holandsko ministarstvo pravde, u zatvorima u Holandiji prvi put ima više čuvara i drugih zaposlenih nego zatvorenika.

Stopa kriminala se neznatno smanjila proteklih godina, ali nije mnogo niža nego u susednim zemljama, a mnogi Holanđani misle da su kazne za nasilne zločine previše blage, navodi AP.

Godine 2008. u Holandiji je bilo više od 15.000 zatvorenika. U martu ove godine ih je bilo samo 9.710, dok je čuvara 9.914.

U SAD na svakog zaposlenog ima pet zatvorenika.

- Mi analiziramo šta je razlog smanjenja broja zatvorenika - izjavio je portparol holandskog ministarstva pravde Johgem van Opstal.

To ministarstvo je već počelo da zatvara zatvore.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbija

    11. april 2014 | 16:08

    Pa naravno kad su zakonom dozvolili puno toga sto je u drugim zemljama zabranjeno

  • Zoran S

    11. april 2014 | 15:03

    Neka iznajme zatvore ovim nashima,kako su poceli da plashe narod stogodisnjim robijama,ne zna se gde ce sa tolikim robijasima,po troje u krevet,masno cebe za rucak...bolje je da uvedu smrtnu kaznu nego sto ljude ubijaju polako...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA