RRA u ponedeljak o dodeli nacionalne frekvencije!

Ukoliko frekvencija ponovo ne bude dodeljena, predstavnici RRA će razgovarati sa drugim državnim organima, među kojima su RATEL i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kako bi se videlo ima li svrhe da treći put bude raspisan konkurs - izjavio je predsednik Saveta RRA Goran Karadžić

  • 8

Sednica Saveta Republičke radiodifuzne agencije na kojoj će biti reči o dodeli nacionalne frekvencije koju je koristila ugašena televizija "Avala", a za koju su konkurisale "Nova" i "Kopernikus", biće održana u ponedeljak, 14. aprila, izjavio je danas zamenik predsednik Saveta Goran Karadžić.

Karadžić je u izjavi Tanjugu, rekao da će Savet RRA, na sednici u ponedeljak razmatrati prigovore "Nove" i "Kopernikusa", koje su podneli nakon prethodne sednice Saveta na kojoj nije doneta odluka o dodeli frekvencije.

Naime, Savet RRA na prethodnoj sednici ponovo nije doneo odluku o dodeli nacionalne frekvencije, pošto su po četiri glasa dobili i "Kopernikus" i "Nova", dok je jedan listić za glasanje ostao nezaokružen.

Za odluku o dodeli frekvencije bilo je potrebno da jedna od televizija dobije pet glasova.

Karadžić je precizirao da se, ako se na predstojećoj sednici, usvoji jedan ili oba prigovora, glasanje za dodelu frekvencije ponavlja i ona može biti dodeljena.

Ukoliko frekvencija ponovo ne bude dodeljena, rekao je Karadžić, predstavnici RRA će razgovarati sa drugim državnim organima, među kojima su RATEL i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kako bi se videlo ima li svrhe da treći put bude raspisan konkurs.

Konkurs za nacionalnog emitera raspisan je oktobra prošle godine, a bio je otvoren do 30. decembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssasa

    11. april 2014 | 21:17

    Ovi su katastrofa, nemogu da reše obične stvari!

  • Cobi ns

    12. april 2014 | 13:04

    'Nova' je očito ozbiljna televizija u HD formatu-šta je tu sporno??!

  • Patak Daca

    12. april 2014 | 07:29

    Znajuci koliko ste" strucni" i korumpirani cudi me da jos niste dodelili frskvenciju ili su vam malo ponudili,.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA