Šarićev brat uskoro na slobodi?

Ustavni sud je uvažio žalbu Šarićevog advokata i ocenio da su produženjem pritvora dvojici optuženih "povređene" odredbe Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i sloboda i ustavno načelo o "srazmernosti trajanja pritvora"

  • 7

Ustavni sud Crne Gore ukinuo je rešenje Apelacionog suda kojim je optuženima za pranje novca stečenog prodajom kokaina, Dušku Šariću i Jovici Lončaru, produžen pritvor.

Ustavni sud je uvažio žalbu Šarićevog advokata i ocenio da su produženjem pritvora dvojici Pljevljaka "povređene" odredbe Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i sloboda i ustavno načelo o "srazmernosti trajanja pritvora", prenose mediji.

Ustavni sud je naložio Apelacionom da "odmah, a najkasnije u roku od 30 dana, donese novo rešenje".

U Višem sudu u Bijelom Polju u toku je ponovljeni sudski proces protiv Šarića i Lončara, optuženih za pranje novca preprodajom kokaina.

Ranijom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud, Šarić je bio osuđen na osam, a Lončar na šest godina zatvora.

Novom presudom, donetom krajem prošle godine, Viši sud u Bijelom Polju ih je kaznio na po pet i po godina zatvora.

Duško Šarić je mlađi brat Darka Šarića koji se nedavno, posle četiri godine bekstva, predao i kome se u Srbiji sudi za međunarodni šverc kokaina.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    11. april 2014 | 21:33

    A za 1 maj zurka u Municipijumu,al ce biti veselo kad izadju...samo se mislim ko ce sa estrade zaciniti zurku dobrim provodom...

  • Nascimento

    11. april 2014 | 22:54

    Politicki zatvorenici! Ne kazem da su mice, ali tuzilast o ocigledno ne radi svoj posao! Ne mozes nekoga da drzis u pritvoru samo zato sto si "cuo" da je kriminalac. Ili dokaze na videlo ili pustaj na slobodu

  • MMilan

    11. april 2014 | 21:57

    Koja slucajnost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA