Crna Gora rekla NE MekDonaldsu!

Crna Gora se usprotivila velikom lancu brze hrane, odnosno velikim globalnim brendovima, ne dozvoljavajući im da dominiraju tržištem

  • 71

Restorani lanca brze hrane MekDonalds rasprostranjeni su širom sveta, ali ipak nekoliko zemalja, među kojima i Crna Gora, odlučilo je da se usprotivi popularnom brendu i kaže ne fast fud gigantu, piše američki časopis "Dejli Mejl".

"Možete naći MekDonalds u nekim prilično zabačenim mestima, na primer blizu zatvora Gvantanamo na Kubi, usred pustinje Negev u Izraelu, ispod Muzeja komunizma u Pragu, pa čak i unutar starog prizemljenog aviona na Novom Zelandu. Ipak, MekDonalds nije svuda, postoji određeni broj zemalja širom sveta, uglavnom u Africi i srednjoj Aziji, gde ovog restorana nema. Neke zemlje su direktno zabranile ovoj kompaniji ulazak", piše list, a prenose "Vijesti".

Crna Gora, kako se navodi, rekla je ne MekDonalds-u i usprotivila se globalizaciji, odnosno velikim globalnim brendovima, ne dozvoljavajući im da dominiraju tržištem. Mek je jedno vreme postojao na crnogorskom tržištu, navode "Vijesti".

Vlada brine i o zdravlju svojih stanovnika, stajući na stranu lokalnih restorana, a hrana iz MekDonaldsa je previše nezdrava. Pitanje je, međutim, da li je Vlada, pod uslovom i da je odbila MekDonalds, imala na umu zdravlje svojih građana, s obzirom kakva se sve hrana i u kojim uslovima prodaje širom države.

Za dolazak Mekdonaldsa su lobirale i određene službe američke ambasade u Podgorici, ali ni to nije pomoglo. Ključni faktori koji se razmatraju za otvaranje objekata Mekdonaldsa je veličina tržišta i cirkulacija ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA