U Boga ne veruje oko 305.000 građana Srbije!

Broj vernika drastično se smanjio zbog negativnog priraštaja. U Boga ne veruje 304.798 građana Srbije, a u porastu je i broj onih koji se nisu izjasnili. Na popisu 2002. godine bilo ih je 197.031 dok je 2011. zabeleženo njih 220.735

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Mladen
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • combo

    19. april 2014 | 18:00

    Ne zelim nikoga da uvredim, ali ne razumem kako neko ko ima iole mozga moze da bude religiozan. Pa prva Bozja zapovest ne kaze budi dobar covek i cini dobra dela, vec: "Ja sam tvoj Gospod Bog i nemaj drugog Boga osim mene." Pa samo na prvoj Bozjoj zapovesti moze da padne citava Hriscsnska dogma jer ako je Bog jedan, to mora da nude jasno, jer kome bi on morao da zapoveda da je on samo jedan - ako je on samo jedan. Pa zaBoga, kao svemoguci,on treba da pokaze, a ne da naredi da moze biti samo jedan. U uslovima kada mnoge, pa i nasa drzava, imaju anti-monopolske zakone, tolerise se Hriscanski monopol :-). Ali slican slucaj je i sa nekim drugim verama, sve se bore za "versko trziste" i imaju netolerantni ili potpuno ignorantski odnos prema drugim verama. Problem je sto se u nasoj drzavi koja je inace "sekularna", vlast precutno namece ispovedanje vere. Na javnom servisu RTS imate jutarnje citanje verskog kalendara, u skolama koje su drzavne, se za Svetog Savu sprovode verski obicaji, predsednici idu kod Patrijarha po blagoslov, a gradonacelnici na ulazu u gradove postavljaju velike krstove. Gde su tu prava kriticko - slobodnoumno - mislecih ljudi. Ona se tendeciozno guse, jer su misleci neprijatelji svake vlasti; i politicke i crkvene. Prema tome ja bih dogme svih religija ovoga sveta zamenio sa: Budi uman i human covek koji menja svet na bolje. Iza toga zbogom sva naklapanja i teoloske filozofije. Ili jesi, ili nisi.

  • Blok 45

    15. april 2014 | 12:36

    Oprosti im Boze jer ne znaju sta govore.

  • Cica Draza

    15. april 2014 | 12:26

    Ima Boga, videces kad umres.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA