• 10

Ukrajinski vojnici prešli na stranu proruskih demonstranata (FOTO) (VIDEO)

Vojnici iz šest ukrajinskih oklopnih transportera poslatih u Kramatorsk prešli su na stranu okupljenog naroda. Ukrajinski ministar odbrane putuje u Kramatorsk da razjasni situaciju u vezi s vojnicima i oklopnim vozilima

  • 10

Vojnici iz šest ukrajinskih oklopnih transportera poslatih u Kramatorsk, na istok Ukrajine, prešli su na stranu proruskih demonstranata, rekli su danas očevici ruskoj agenciji Ria Novosti.

Ukrajinski ministar odbrane putuje u Kramatorsk da razjasni situaciju u vezi s vojnicima i oklopnim vozilima, rekao je jedan zvaničnik vlade u Kijevu, koja je juče započela "antiterorističku operaciju" na istoku zemlje.

- Glavno oklopno vozilo ima istaknutu rusku zastavu i oni su napustili Kramatorsk zajedno s našim pobunjenicima i idu ka Slavjansku - rekao je očevidac na kojeg se pozivaju Ria novosti.

Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

Prethodno jutros, šest oklopnih transportera ušlo je u istočni ukrajinski grad Slavjansk, a na čelu kolone je na prvom vozilo istaknuta ruska zastava, preneo je Rojters pozivajući se na očevice.

Nekoliko naoružanih muškaraca, u kamuflažnoj uniformi, sedeli su na svakom od tih vozila. Ona su se zaustavila ispred zgrade opštine koju su ranije okupirali proruski demonstranti.

I izveštač agencije AP rekao je da je video kolonu borbenih vozila u istočnom ukrajinskom gradu koji su okupirali proruski demonstranti i da su na njima bile istaknute ruske zastave.

Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

Prema rečima tog izveštača, šest transportera ušlo je u Slavjansk koji se nalazi u blizini ruske granice a njih su oduševljeno pozdravili proruski aktivisti na kontrolnom punktu na ulazu u grad.

Vojnici na tim vozilima nosili su zelene kamuflažne uniforme, automatsko oružje i minobacače. Bar jedan od njih na uniformi je nosio traku svetog Ðorđa, koja je postala simbol ruske pobune na istoku Ukrajine.

Jedan od vojnika, koji se predstavio kao Andrej, rekao je da je njegova jedinica deo 25. brigade vazduhoplovnih snaga Ukrajine i da su oni prešli na stranu proruskih snaga.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Istovremeno, AFP javlja da je oko 20 proruskih naoružanih aktivista ušlo u kancelariju gradonačelnika u Donjecku.

Naoružani muškarci, kojima pripadnici obezbeđenja nisu pružili otpor, rekli su da je njihov jedini zahtev da region Donjecka održi referendum o federalizaciji Ukrajine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Bin Laden

    ovaj jedan ruski vojnik isti Mladic.Da nije slucajno uskrsno?

  • serdar

    Bravo momci ! Nece brat na brata !

  • Darius Serb

    bravo ukrajinci,ne dozvolite da sa vama upravljaju belosvetski cionisti,,,russia&ukraina brotherhood

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima