• 9

UKRAJINCI: Koristimo partizansku taktiku

- Naše oružane jedinice iskoristile su partizanski metod i direktno prodrle u delove koje trenutno kontrolišu jedinice ruske armije i separatisti - rekao je Sergej Sobolev, poslanik stranke "Otadžbina"

  • 9

Pred tvrdnjama da je ofanziva ukrajinske vojske na jugoistoku zemlje pretrpela neuspeh, jedan od lidera stranke “Otadžbina” i njen poslanik u Vrhovnoj Radi, Sergej Sobolev, rekao je da armija koristi gerilski metod borbe protiv separatista.

- Naše oružane jedinice iskoristile su partizanski metod i direktno prodrle u delove koje trenutno kontrolišu jedinice ruske armije i separatisti - rekao je Sobolev u nameri da objasni otkud ruske zastave na ukrajinskim vojnim vozilima, preneli su ukrajinski mediji.

Sobolev se pozvao na informacije koje je, kako je rekao, dobio od Ministarstva odbrane, demantujući da su oklopna vozila ukrajinske vojske pale u ruke proruske “narodne milicije”.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Zamenik aktuelnog premijera Ukrajine, Vitalij Jarema, saopštio je da vlada proverava informacije o prelasku ukrajinskih vojnika na suparnicku stranu.

Reč je o šest tenkova od više tenkova koji su juče upućeni u akciju zauzimanja vojnog aerodroma u Kramatorsku, a jutros su osvanule njihove fotografije na kojima su okićeni ruskim zastavama.

Posade sa tenkovima navodno su prešle pod komandu samoproglašene rebublike u regionu Donbasa.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Iako su mediji juče izvestili da su ukrajinske trupe u borbama u kojima su ubijena četvorica pripadnika “narodne milicije” preuzele aerodrom kod Kramatorska, prema lokalnim izvorima nikakvog okršaja zapravo nije bilo.

U Donjecku je oko 30 maskiranih osoba zauzelo zgradu Gradskog saveta tražeći referendum o federalizaciji zemlje, dok su prema informacijama iz Slavjanska nepoznate osobe napale punkt “narodne milicije” na obodu grada.

Šef Službe bezbednosti navodno je na zatvorenoj sednici parlamenta izneo podatak da su njegovi ljudi uhapsili 23 ruska oficira u akcijama na istoku zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Љути Четник

    GERILSKI NACIN BORBE NIJE PARTIZANSKI

  • mićo

    JNA je bila koliko znam sastavljena od svih nacionalnosti,kako moze biti onda samo srpska,pa svi ste se kleli u jna!!!

  • brka79

    Udari i bezi. Jaka vojska.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima