UKRAJINCI: Koristimo partizansku taktiku

- Naše oružane jedinice iskoristile su partizanski metod i direktno prodrle u delove koje trenutno kontrolišu jedinice ruske armije i separatisti - rekao je Sergej Sobolev, poslanik stranke "Otadžbina"

  • 9

Pred tvrdnjama da je ofanziva ukrajinske vojske na jugoistoku zemlje pretrpela neuspeh, jedan od lidera stranke “Otadžbina” i njen poslanik u Vrhovnoj Radi, Sergej Sobolev, rekao je da armija koristi gerilski metod borbe protiv separatista.

 

- Naše oružane jedinice iskoristile su partizanski metod i direktno prodrle u delove koje trenutno kontrolišu jedinice ruske armije i separatisti - rekao je Sobolev u nameri da objasni otkud ruske zastave na ukrajinskim vojnim vozilima, preneli su ukrajinski mediji.

 

Sobolev se pozvao na informacije koje je, kako je rekao, dobio od Ministarstva odbrane, demantujući da su oklopna vozila ukrajinske vojske pale u ruke proruske “narodne milicije”.

 

 

Zamenik aktuelnog premijera Ukrajine, Vitalij Jarema, saopštio je da vlada proverava informacije o prelasku ukrajinskih vojnika na suparnicku stranu.

 

Reč je o šest tenkova od više tenkova koji su juče upućeni u akciju zauzimanja vojnog aerodroma u Kramatorsku, a jutros su osvanule njihove fotografije na kojima su okićeni ruskim zastavama.

 

Posade sa tenkovima navodno su prešle pod komandu samoproglašene rebublike u regionu Donbasa.

 

 

Iako su mediji juče izvestili da su ukrajinske trupe u borbama u kojima su ubijena četvorica pripadnika “narodne milicije” preuzele aerodrom kod Kramatorska, prema lokalnim izvorima nikakvog okršaja zapravo nije bilo.

 

U Donjecku je oko 30 maskiranih osoba zauzelo zgradu Gradskog saveta tražeći referendum o federalizaciji zemlje, dok su prema informacijama iz Slavjanska nepoznate osobe napale punkt “narodne milicije” na obodu grada.

 

Šef Službe bezbednosti navodno je na zatvorenoj sednici parlamenta izneo podatak da su njegovi ljudi uhapsili 23 ruska oficira u akcijama na istoku zemlje.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mićo

    16. april 2014 | 20:24

    JNA je bila koliko znam sastavljena od svih nacionalnosti,kako moze biti onda samo srpska,pa svi ste se kleli u jna!!!

  • Љути Четник

    16. april 2014 | 20:41

    GERILSKI NACIN BORBE NIJE PARTIZANSKI

  • brka79

    16. april 2014 | 18:06

    Udari i bezi. Jaka vojska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA