Kapetan ipak nije upravljao potonulim južnokorejskim trajektom?

Broj poginulih u brodolomu južnokorejskog trajekta je porastao na 28, a stotine spasilaca uprkos teškom vremenu pokušava da dođe i do ostalih 271 nestalih

  • 2

Tokom noći, trajekt je nastavio da tone i sada se ceo nalazi pod vodom. Razlog tragedije još uvek nije poznat, ali zvaničnici su objavili da za komandama trajekta u trenutku nesreće nije bio kapetan, kako su juče preneli svi svetski mediji, već jedan od njegovih pomoćnika.

- Nije poznato gde je kapetan bio u trenutku nesreće iako se zna da nije bio u komandnoj sobi - rekao je državni tužilac Jae-Eok Park.

Podaci koje zvaničnici pružaju ne uspevaju da uteše porodice stradalih i nestalih koji su veoma besni i nastavljaju da negoduju zbog reakcije na nesreću. Mnogi od njih kažu da su svi zakazali, od ponašanja posade trajekta, preko odnosa zvaničnika, do samog rada spasilačkih timova.

Prema zvaničnim podacima, iz južnokorejskog trajekta koji je potonuo u sredu spaseno je 179, dok je 28 ljudi stradalo. Još uvek se traga za još 271 osobom koje se vode kao nestali.

(Telegraf.rs / Izvor: edition.cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA