ZAVRŠENA DRAMA NA JASTREPCU: Učenici oslobođeni, stigli kući bezbedno

Pedesetak učenika Gimnazije koji su zbog odrona zemlje na putu do Jastrepca bili “zarobljeni” na toj planini stigli su bezbedno u Kruševac, probijajući se kroz šumu da bi stigli do autobusa koji ih je čekao

  • 0

Pedesetak učenika srednjih škola iz Kruševca koji su bili "zarobljeni" u planinarskom domu na Jastrepcu, zbog odrona zemlje na putu do te planine, stigli su bezbedno u Kruševac.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić rekao je Tanjugu da su učenici prošli kroz šumu kako bi stigli do autobusa, a pomogli su im članovi odeljenja za vanredne situacije, vatrogasci, šumari, profesori i dobrovoljci kojima je zahvalio na pomoći. Međutim, on je istakao da put ka Jastrepcu od danas praktično više ne postoji, te da odron nije mogao biti saniran.

Putni pravac Kruševac-Jastrebac prekinut je, kako je rečeno, usled obrušavanja zemlje, čemu su doprinele jake kiše. Ekipe Štaba za vanredne situacije radila je na bezbednom povratku učenika, ali otežavajuća okolnost je bila to što su prekinute telefonske linije, a nije bilo ni dometa za mobilne telefone.

- To znači da članovi ekipe prvo moraju da provere kako su deca, pa da onda odu do mesta gde ima telefona, da nam to jave, pa da se vrate kod učenika - objasnili su predstavnici odeljenja za vanredne situacije na sastanku štaba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA