Ukrajinski desničari napali mladog Rusa i bacili ga s mosta u reku (VIDEO)

Ukrajinska policija tvrdi da je snimak na kom se vidi kako maskirani ukrajinski nacionalisti maltretiraju mladog Rusa, proruska propaganda

  • 15

Na internetu se pojavio video snimak na kojem maskirane osobe, ukrajinski nacionalisti,  maltretiraju mladog Rusa na mostu u Donjecku udarajući ga, da bi ga na kraju bacili u reku.

Ukrajinska policija tvrdi da nije bilo prijave napada niti nestale osobe, ocenjujući snimak kao prorusku propagandu.

Na snimku nije jasno ni u koju je od pet reka koje protiču kroz ovaj grad na istoku Ukrajine bačen nesrećni mladić. Ipak, britanski Dejli mejl piše da je u poslednje vreme bilo svedočenja o tome da Donjeckom kruže ukrajinski nasilnici.

Jedan od njih prvo preti ruskom mladiću, a zatim ga i udara, tražeći od njega da se obaveže da će slediti samo pravo vođstvo države, u ovom slučaju misleći na privremene vlasti u Kijevu.

Kada mladić to odbije, ukrajinski nasilnik ga ponovo udara, hvata za noge i baca sa mosta. Ovaj video snimak, koji je imao oko pola miliona pregleda, nije rezultirao nikakvom policijskom akcijom.

Niko nije pretražio reku u potrazi za mladićem i za sada nema indikacija da li je preživeo ovaj napad.

- Nismo imali bilo kakve izveštaje o otmici ili napadu, to bi mogao da bude nastavak proruske propagande - kaže portparol lokalne policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA