MALOLETNI USTAŠA: Ovo je Renato E. koji je tinejdžerke na Fejsbuku nazivao droljama! (FOTO)

Maloletnik iz Hrvatske koji je pokrenuo sramnu Fejsbuk stranicu "Najveće drolje osnovnih i srednjih škola” od pre tri godine živi sa majkom u Švedskoj, a pored pedofilije u slobodno vreme se bavi promovisanjem ustaškog pokreta

  • 44

"Ugasio sam stranicu dok se strasti ne smire. Ali ne mogu mi ništa jer ne kršim zakon", napisao je na uvredljivoj stranici “Najveće drolje osnovnih i srednjih škola” njen administrator - Renato E. (17) iz Novske. Telegraf otkriva o kakvoj je osobi reč.

Maloletnik iz Hrvatske koji je pokrenuo ovu sramnu Fejsbuk stranicu, koju je lajkovalo više od 70.000 ljudi, pod lažnim imenom Josip M. na internetu se predstavlja kao član grupe "Croatian Revolution Hackers". Kako se saznaje, reč je o tinejdžeru iz okoline Novske koji od pre tri godine sa majkom živi u Švedskoj, a odlazak u tu zemlju spasio ga je ponavljanja 7. razreda osnovne škole.

Prema njegovim fotografijama i nekim njegovim komentarima na Fejsbuku, može se zaključiti da je Renato sklon radikalnim desnim grupama i promovisanju ustaških simbola. Na jednoj od fotografija drži podignutu desnu ruku, a u pojedinim komentarima pozdravlja sa “Za dom!”.

Iako je stranica trenutno ugašena i na njoj administrator više ne objavljuje golišave fotografije maloletnica iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, juče se pojavilo nekoliko sličnih Fejsbuk stranica sa istim nazivom i vulgarnim sadržajem, piše Jutarnji.hr.

- Ajde malo odmora na par dana, više mi je pun k... ovih d*olja LoL... Par dana smo off, pozzz - obavestio je juče sve korisnike grupe njen administrator.

Iako pokretač stranice tvrdi na nema ničeg spornog u njegovom postupanju jer su se devojke same fotografisale i postavile to na svoje profile, Krivični zakon predviđa krivična dela protiv časti i ugleda. Obično se progon počinioca pokreće na osnovu privatne tužbe, ali kako je reč o maloletnicama, policija može postupati i po službenoj dužnosti.

(Telegraf.rs / Jutranji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar HR

    23. april 2014 | 10:57

    sramota hrvatskog naroda je da se ovakav jedan balavac ovako eksponira u javnosti i sramoti nas. Očigledno je da je zaostao u razvoju, čim pokazuje fašističke znakove na javnom profilu. Ovakvih nema samo u HR, ovakvih ima na cijelom našem brdovitom balkanu. Za sve je kriv kućni odgoj. 1. Krivi su roditelji maloljetnih djevojčica koje stavljaju golišave slike na fejs. Njima je glavni cilj zadiviti nekoga svojim dupetom ili sisama. Što su tražile, to su i dobile. 2. Koliko god da su te klinke retardirane, treba ih samo ignorirati i one će prestati. 3. najviše mi je žao onih cura što su slikane negdje u javnosti bez vlastitog dopuštenja i onda prozivane "droljama" ili "kurvama". Uglavnom, koliko god da vrijeme išlo naprijed, na našem balkanu još uvijek sve stoji nepomično, kao da smo u 15. stoljeću. Sramota.

  • Mee-Losh

    23. april 2014 | 12:18

    "Maloletnik iz Hrvatske ... a pored pedofilije u slobodno vreme se bavi..." On ima 17, one imaju 15-16-17-18... Kako se "bavi pedofilijom"?

  • Sasa

    23. april 2014 | 10:35

    Pohapsi sve, i zatvori u biblioteku, neka citaju. Sve nepismeni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA