RRA ODBIO PRIGOVORE: TV Nova ostala bez frekvencije!

Nakon ovakve odluke postoje dve mogućnosti - prva je raspisivanje novog konkursa, na kome mogu učestvovati sve zainteresovane medijske kuće, druga je da nacionalnu frekvenciju ne dobije nijedna televizija

  • 21

Republička radiodifuzna agencija odbila je prigovore koji su podneli TV Nova i TV Kopernikus, tako da nacionalna frekvencija neće biti dodeljena ni jednoj medijskoj kući, saznaje Telegraf.rs.

Kako je izjavio zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić odbijanjem prigovora konkursna procedura je završena.

Knežević je dodao da će RRA u roku od sedam do deset dana zatražiti od RATEL-a i Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija zatražiti izjašnjenje da li su se stekli uslovi za raspisivanje novog konkursa za dodelu frekvencije.

- Kontaktiraćemo RATEL i Ministarstvo da vidimo da li se prilikom formiranja inicijalne mreže za digitalno emitovanje možda ispostavilo da je neka frekvencija, koja je sada bila na konkursu, ipak potrebna ili postoje frekvencije za koje su još utvrdili da nisu potrebne, pa da se ova mreža može proširiti. Kada dobijemo te informacije svakako ćemo raspisati konkurs - rekao je Karadžić.

On je dodao i da postoji i "manje realna" mogućnost, da resorno ministarstvo kaže da su frekvencije potrebne za digitalizaciju i time onemogući raspisivanje novog konkursa.

Konkurs za nacionalnog emitera raspisan je oktobra prošle godine, a bio je otvoren do 30. decembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sky

    23. april 2014 | 14:05

    Ma, vazno je da Grand ima frekvenciju.Srbija zemlja cuda.

  • $

    23. april 2014 | 14:09

    Pa da li je moguće da su toliko korumpirani!!! Neće Nemci da im plate harač i tačno će da ih zeznu. Lopovštine jedne bezobrazne!

  • Jack

    23. april 2014 | 14:04

    Ahahhaha.. Kako smo smeesni !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA