KRVAVO: Petoro ubijeno u sukobima u Slavjansku

Kada se pet lakih oklopnih vozila ukrajinske vojske približilo kontrolnom punktu iz pravca Svjatogorska, proruski demonstranti su zapalili barikade od guma u pokušaju da smanje vidljivost. U roku od pola sata su ukrajinske snage preuzele kontrolu nad kontrolnim punktom blizu Slavjanska

  • 5

Ukrajinske trupe su danas zauzele kontrolni punkt severno od Slavjanska, nakon što su se, kako se čini, proruski demonstranti odatle povukli, javio je novinar agencije Rojters sa lica mesta.

Agencija Frans pres je u međuvremenu prenela saopštenje ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine da je u toj akciji poginulo do pet proruskih pobunjenika.

Pored toga, jedan ukrajinski vojnik je ranjen, a ministarstvo navodi da su uništena tri kontrolna punkta koja su držali separatisti na ulazu u grad.

Kada se pet lakih oklopnih vozila ukrajinske vojske približilo kontrolnom punktu iz pravca Svjatogorska, grada nad kojim je zvanični Kijev juče ponovo preuzeo kontrolu, proruski demonstranti su zapalili barikade od guma u pokušaju da smanje vidljivost.

U roku od pola sata su ukrajinske snage preuzele kontrolu nad kontrolnim punktom, koji se nalazi u blizini sela Hrestišče, naveo je novinar Rojtersa, dodajući da se tokom incidenta nisu čuli nikakvi pucnji.

Agencija AFP je javila da je ukrajinska vojska u oklopnim vozilima prošla taj kontrolni punkt i krenula ka ulazu u grad.

Izveštač francuske agencije navodi da je u akciju, pored oklopnih vozila, uključen i jedan helikopter, kao i da se prilikom nadletanja helikoptera mogu čuti pucnji. Proruski demonstranti, koji su dosad držali pod kontrolom Slavjansk, sada se povlače na defanzivne položaje.

Portparol lokalnih snaga samoodbrane Stela Horočeva je za AFP izjavila da je svim civilima naloženo da napuste zgradu gradske skupštine u Slavjansku.

-Naoružani ljudi koji štite skupštinu će ostati na svojim pozicijama - istakla je ona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    24. april 2014 | 12:18

    UKRAJINA KLIZI U GRADJANSKI RAT. TENKOVIMA NA NAROD. PO RECEPTU AMERA. POLAKO UPADAJU U SOPSTVENU ZAMKU. TEK SE ZAOŠTRAVA.

  • esprimo

    24. april 2014 | 15:06

    Слава Росий

  • sima

    24. april 2014 | 13:44

    Pa isti film je bio i kod nas,mozda je i takticar isti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA