"Roaming networks": Izvinjavamo se, mi ne eksploatišemo radnike

Direktor firme koja je dala sporni oglas za volontiranje u magacinu kaže da je u pitanju tehnička greška čoveka koji sklapa i predaje oglase. Telegrafu se javili čitaoci koji tvrde da nisu mogli da veruju šta ova firma traži od njih

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika CarLazar
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • CarLazar

    25. maj 2016 | 11:19

    Situacija je daleko gora u poslovnici ove firme u Roaming Networks - Banja Luka. Tamo su pravi robovi ! Biti monter ( visinac ) , tehničar i inženjer mobilne telefonije u Roaming Networks -u je ravno samoubistvu zbog mnogo čega. Nemaju radnog vremena, nikakva zaštita na radu, plate radnika su prosječno 300 EUR-a , što se dnevnica tiče šta vas zapadne na tekućem računu to vam je nikad ne znate po nekoj ustaljenoj tabeli koliko ćete dobiti dnevnica iako znate koliko ste napravili prekovremenih sati debelo zaradjenih. Dakle ljudi rade za firmu koja obrće milione u mobilnoj i fiksnoj telefoniji i koja debelo profitira od rada tih jadnih mučenika a njihovi radnici bukvalno preživljavaju ako se može i to reći. Često ljude zlostavljaju šefovi koji imaju manje škole od ranika kojima su nadredjeni i prozivaju i maltretiraju radnike raznim imenima oslovljavajući ih sa čobane, kesaru, *ičko, konobaru itd itd. Ti isti šefovi voze se kući autima i uzimaju službena auta za svoje potrebe a radnik kada dodje kasno sa terena često mu je uskraćeno to zadovoljstvo jer treba šefu auto da odveze svoju porodicu u večernji provod o trošku firme naravno. Robing (popularno zvano jer su radnici ove firme bukvalno robovi) , ne vodi računa ni najmanje o svojim radnicima. Uopšte se ne vodi računa o uslovima rada, ima li radnik sav potreban alat, radno odijelo je često pocijepano i poderano nema veze što je vani hladno i snijeg pada, kiša, vjetar duva... takve radnike šalju na teren da se blamiraju pred klijentima i oni i firma Roaming. Često se moglo čuti od strane jednog jedinog gospodina u toj firmi koji je pokušavao kritikama uprave u kojoj i sam radi da popravi situaciju ali nije mogao sam protiv svih. Njegove riječu su dragocjene i svaka riječ upućena upravi u BL i BG ' Ako ne znate raditi nemojte ni raditi, zatvorite firmu, nećete biti ni prvi ni posljednji ! '

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA